Proeven

Boerende koks

koks

Zes trends uit de restaurantbranche die u in 2017 niet mag missen:

The internet of food
Smartphones worden de komende jaren uitgerust met slimme sensoren, die informatie kunnen halen uit grote online databases. Zo kan een kok zien of een meloen goed rijp is en de gast of de vis op zijn bord daadwerkelijk zeebaars is.

DNA-based cooking
In de nabije toekomst worden keuzes in het restaurant niet meer gemaakt op basis van de menukaart, maar op basis van het DNA en het microbiologische profiel van de gast.

Eaters need leaders
De chef van de toekomst is niet alleen de baas over zijn brigade in de keuken, maar ook kapitein over wat gasten eten en drinken. We gaan meer en meer food-goeroes krijgen die holistisch eten verkondigen.

Doe-het-zelf chef
Met de populariteit van food als lifestyle willen veel consumenten ook thuis de topchef, supersommelier en mixologist uithangen. Denk aan het aanbieden van maaltijdboxen en signaturedishes om thuis maken. Compleet met online video-tutorial door de ster zelf.

Boerende koks
Restaurants met eigen boerderijen, koks die gaan wildplukken en brigades die meewerken aan eetbare bossen, moestuinen en urban farms. Uiteraard wordt er – net als bij nose to tail – volgens stem to leaf gewerkt.

Transparantie en reconnect
De hyperbewuste consument heeft een gebroken relatie met zijn omgeving. De aarde wordt vervuild, er wordt te veel gesleuteld aan het eten, vlees en vis zijn omgeven door schandalen. Dat maakt dat de gast in 2017 en daarna gaat voor transparantie, zuiverheid en puurheid.

Bron: Foodinspiration

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel