Hebben

Botanisch wonen

botanisch, design, woonstijl

Woonprogramma’s, magazines, Pinterest, Funda, allemaal erg populaire bronnen om nieuwe interieurideeën op te doen. Wat zijn nu eigenlijk de woontrends van dit moment? De drie stijlen die de laatste jaren naar boven zijn komen drijven zijn Scandinavisch, botanisch en industrieel. Van die drie stijlen zijn in veel Nederlandse interieurs elementen terug te zien. Het zijn vaak een paar kleine dingen die een stijl bepalen: een favoriete kleur en een paar goed gekozen accessoires. Grotere meubels als een bank, een kast of een eettafel kunnen ook heel bepalend zijn.

Scandinavisch

Dit is een strakke, lichte stijl die is beïnvloed door het Scandinavische minimalisme. Omdat de winters er langer zijn en daarmee behoorlijk donker, is er veel behoefte aan licht en openheid. Deze frisse stijl maakt in de basis veel gebruik van wit en warme grijstinten, opgefleurd met (pastelkleurige) accessoires.

Botanisch

Doordat we veel tijd online doorbrengen willen we ook binnenshuis meer contact met de natuur. De meubels in deze stijl zijn vaak van natuurlijke materialen als hout, kurk en rotan, gecombineerd met veel groen. En dan niet alleen de kleur, maar ook in de vorm van echte planten en cactussen. Plantenprints en organische vormen maken het af.

Industrieel

Vermoedelijk is deze stijl populair geworden dankzij de crisis. De kenmerken zijn: strak, ruw, stoer. Je zag het als eerste bij cafés en restaurants: die lieten muren onbeschilderd, maakten tafels van steigerhout en werkten buizenstelsels niet meer weg. Hoe meer rafelrandjes, hoe beter. En dat heeft zich vertaald naar de Nederlandse interieurs. Met meubels die rechtstreeks uit een oude school of fabriekshal lijken te komen, zoals stalen lockerkastjes, een hanglamp met betonlook of een poef van doorleefd leer.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel