Doen

Schotland, het mooiste land ter wereld?

schotland, vakantie
Nog geen idee van een nieuwe vakantiebestemming? Rough Guides, uitgever van reisgidsen, organiseerde een wereldwijde verkiezing van het mooiste land ter wereld. Dat is niet simpel, want landen zijn moeilijk vergelijkbaar. Bovendien houdt de één van zonovergoten stranden met palmbomen aan een azuurblauwe zee en de ander van ruige hoogvlakten of eindeloze woestijnen. Toch kwam er een winnaar uit tevoorschijn: Schotland! Rough Guides concludeert dat ‘niemand kan ontkennen dat de ruige kusten, diepe meren en verweerde kastelen van de Schotse Hooglanden tot de meest spectaculaire bezienswaardigheden van de wereld behoren’.

Naast Schotland staan landen als Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika en IJsland ook in de lijst. De top 20:

 1. Schotland
 2. Canada
 3. Nieuw-Zeeland
 4. Italië
 5. Zuid-Afrika
 6. Indonesië
 7. Engeland
 8. IJsland
 9. USA
 10. Wales
 11. Slovenië
 12. Mexico
 13. India
 14. Finland
 15. Zwitserland
 16. Peru
 17. Noorwegen
 18. Ierland
 19. Kroatië
 20. Vietnam

 

Meer lezen over Schotland?

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

 • Cadeauwinkel