Zien

Ode aan de meester

ballet, nationaal, ode. hans van maanen
Geen choreograaf heeft vermoedelijk zo’n groot stempel op de dans in Nederland gedrukt als Hans van Manen. In ‘Ode aan de meester’ brengt Het Nationale Ballet een hommage aan de 85-jarige meester in de vorm van een aantal iconische choreografieën uit zijn carrière. Dit zijn: ‘On the move’ uit 1972 op muziek van Sergey Prokovjev, ‘Alltag’ uit 2014, ‘Symfonieën der Nederlanden’ uit 1987, ‘Sarcasmen’, in 1981 gemaakt voor twee dansers en een pianist, en ‘5 Tango’s’ uit 1977 op muziek van Astor Piazzolla. De recensies waren juichend. De voorstellingen zijn op 20, 21, 23, 24, 26 en 30 september 2017 te zien in Amsterdam en daarna op diverse plaatsen in het land.

Bekijk de trailer:

Lees meer & tickets

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel