Proeven

Bouillon, de nieuwe koffie?

bouillon, bouillonbar, trend
Het klinkt ietwat vreemd: bouillon als gezond alternatief voor koffie. Toch duiken er over de hele wereld bouillonbars op die het als dé warme drank van de toekomst proberen te positioneren.

Trendy

Het is een simpel proces: goede kwaliteit botten, water, groenten en kruiden laten koken, zo’n zo’n zestien tot vierentwintig uur. Over de hele wereld wordt er als sinds mensenheugenis bouillon bereid. Maar het was in 2014 dat Marco Canora de hartige drank trendy maakte. Chef Marco Canora startte in 2014 met het verkopen van de drank in take-away cups vanuit de achterdeur van zijn restaurant. Al snel vormden zich lange rijen met dorstige New Yorkers. Niet lang daarna volgde een tweede, grotere locatie en werd de merknaam ‘Brodo’ ontwikkeld.

Bij Brodo heeft de gast de keuze uit vier soorten bouillon: rund, kip, hearth (een combinatie van kalkoen, rund en kip) of een vegetarische bouillon gemaakt van shitake en zeewier. Deze zijn af te toppen met twintig soorten gezonde extra’s, zoals versgeraspte kurkuma, gembersap, ghee of kokosolie. Hardloper is de Spicy Nonna; hearth bouillon met geroosterde knoflookpuree en chili-olie. Inmiddels openen er in steeds meer steden over de hele wereld bouillonbars die de drank op de kaart zetten.

Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250