Horen

‘I’m a soulman’

theater, muziek, soul
Afgelopen seizoen trok de muziekvoorstelling ‘I’m a Soulman’ volle zalen. In deze muziektheatervoorstelling staat het fameuze platenlabel STAX centraal en wordt via muziek, en film een tijdsbeeld geschetst. I’m a Soulman vertelt het opmerkelijke verhaal van een blanke broer en zus, Jim en Estelle Steward, die in 1958 een studio beginnen in een zwarte wijk in Memphis. De studio wordt wereldberoemd en vormt het hart van het legendarische platenlabel STAX dat grote hits produceert. Sam & Dave, Isaac Hayes, Booker T. en boegbeeld Otis Redding groeien in korte tijd uit tot grote wereldsterren ondanks of misschien wel juist dankzij de explosieve sfeer die er op dat moment in Amerika heerst.
I’m a Soulman laat nummers als ‘Dock of the Bay’ en ‘Knock on Wood’ herleven en vertelt ook het verhaal van een generatie jongeren die zoekt naar een eigen stem, tegen een achtergrond van rassenscheiding in een land dat in de jaren zestig in een diepe crisis verkeert. Vanaf medio oktober trekt het gezelschap, met zanger Steffen Morrison en actrice/zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld, opnieuw langs de theaters.

Op zondag 10 december is een speciale I’m a Soulman-editie in Paradiso, onder de naam ‘Celebrating Otis!’. Die dag is het precies vijftig jaar geleden dat Otis Redding, de grote ster van STAX, op 26-jarige leeftijd op tragische wijze om het leven kwam.

Speeldata

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel