Zien

Filmtips voor oktober

1. Blade Runner 2049


De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt naast Ryan Gosling en Harrison Ford in deze spannende science-fictionfilm. Het verhaal is het vervolg op de klassieker uit 1982. In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

2. HHhH – The Man With The Iron Heart


1942. Een Tsjechische verzetsgroep plant een aanslag op Reinhard Heydrich, een van de hoogste leiders van de nazi’s, tevens één van de bedenkers en uitvoerders van de Holocaust. Aan Jozef Gabčík en Jan Kubiš de taak om de aanslag uit te voeren.

3. Borg vs. McEnroe


Een tennisfilm die niet alleen bij liefhebbers van de sport in de smaak zal vallen. Borg vs McEnroe gaat over de legendarische Wimbledon finale in 1980 tussen Björn Borg, op dat moment nummer één op de wereldranglijst, en diens grootste rivaal, de jonge en getalenteerde John McEnroe. Met Stellan Skarsgård als Borg en Shia LeBeouf die de rol van McEnroe vertolkt.

4. Liefde is aardappelen – documentaire


Regisseur Aliona van der Horst groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. De zussen vertellen hun leven onder het bewind van Stalin. Dan erft Aliona een zesde deel van het huis waarin haar moeder opgroeide.

5. Detroit


Met haar film The Hurt Locker over de oorlog in Irak won regisseuse Kathryn Bigelow in 2010 als eerste vrouw ooit een Oscar. Reden genoeg om haar nieuwste film Detroit ook te gaan bekijken. Wederom is het geen licht thema: de film speelt zich af in het Detroit van 1967, waar rassenrellen de straten tot oorlogsgebied maakte en de politie zeer corrupt was.

6. Documentaire: We Margiela


Documentaires over modehuizen zijn vaak een enorm succes. Grote modehuizen als Chanel en Christian Dior gaven al eerder een kijkje achter de schermen van het doorgaans geheime ontwerpproces. In deze documentaire wordt samen met een van de oprichters gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van het Vlaamse modehuis Maison Martin Margiela. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist het modehuis uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw.

7. Loving Vincent


Dit is waarschijnlijk de meest bijzondere film van deze maand: Loving Vincent is namelijk de eerste geschilderde speelfilm ooit, en gaat over het leven en de mysterieuze de dood van Vincent van Gogh. De schilder pleegde zelfmoord, maar zijn motieven bleven raadselachtig. In dit verhaal gaat Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel