Zien

Gezellig matchen

match, anwb-stel
Wie kent ze niet: stellen in hetzelfde regenpak, op dezelfde fiets, in dezelfde afritsbroek. Hij in mannenversie. Zij in vrouwenversie. Unisex. Ze zijn al járen bij elkaar, kunnen elkaars zinnen moeiteloos afmaken, zijn verzot op wandelen en fietsen en shoppen hun outerwear het liefst bij de… ANWB. We kunnen de ANWB-stelletjes in het Nederlandse straatbeeld met gemak uittekenen. Inmiddels is de Facebook-pagina van degene die foto’s van dit fenomeen bundelt een hit. De oprichter van de pagina, die anoniem wil blijven, werkte in een ver verleden in een ANWB winkel. ‘Daar kochten stelletjes soms dezelfde jas. Dan kocht de vrouw ook de mannenjas of andersom.’ De pagina heeft inmiddels meer dan 100.000 volgers. En, het moet gezegd, er zitten pareltjes tussen.

Brigitte Kaandorp was het fenomeen ook niet ontgaan en heeft er zelfs fantasieën over:

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel