Hebben

#31# en andere handige smartphone-tips

tips, smartphone, iphone, android, iOS
Het is bijna onmogelijk om alle gebruiksmogelijkheden van smartphones te kennen, ook al bent u een ervaren gebruiker. Daarom een aantal gebruikstips die helpen om direct meer uit uw apparaat te halen.

Voor Android-gebruikers

Vergrendelen – Time Password is een Android-app die er voor zorgt dat het wachtwoord waarmee u uw scherm ontgrendelt hetzelfde is als het actuele tijdstip (of een ander tijdgebonden aanduiding). Deze wijzigt dus steeds. U hoeft niet meer bang te zijn voor ‘meekijkers’ die uw wachtwoord zien.

Wi-Fi wachtwoorden – Steeds als u een nieuwe Wifi-verbinding maakt slaat uw telefoon het geldende wachtwoord op. Er is een Android-app die alle door u ingetoetste wachtwoorden toont. Dit is handig als u een wachtwoord wilt hergebruiken op een ander apparaat of deze wilt doorgeven aan anderen.

Blokkeren van advertenties – de snelste en meest eenvoudige manier om advertenties te voorkomen is het instellen de vliegtuigmodus. Dit werkt ook op iOS-toestellen (iPhone). Het nadeel is natuurlijk dat u, zolang de vliegtuigmodus is ingeschakeld te telefoon niet kan gebruiken om te telefoneren of te internetten.

Gast-modus – Als u uw telefoon even aan een ander uitleent en niet wilt dat deze uw persoonlijke data kan zien, kunt u de gast-modus gebruiken. Deze schakelt u in door op de knop ‘gebruiker, rechtsboven in het menu Instellingen) te klikken. Klik vervolgens op ‘Gast’.

Deel direct content – U kunt eenvoudig content, zoals webpagina’s, routebeschrijvingen, video’s, foto’s en contacten, direct vanaf het scherm van uw apparaat delen met een ander apparaat door de apparaten tegen elkaar te houden (meestal met de achterzijden tegen elkaar). Als u op deze manier content wilt delen, moeten beide apparaten werken met NFC (Near Field Communication), moet op beide apparaten zowel NFC als Android Beam zijn ingeschakeld en moeten beide apparaten zijn ontgrendeld met de schermen ingeschakeld (Alleen mogelijk voor apparaten met Android 8.0 en hoger.)

Toetsenbord en muis aankoppelen – Dit is handig als uw scherm is beschadigd of als u veel moet typen. Het enige dat u nodig heeft is een USB ‘onderweg’-kabel.

Meer Android-tips

apps, smartphone

Voor iOS-gebruikers (iPhone)

Maak uw eigen boodschap voor gemiste oproepen – Als u een binnenkomend telefoongesprek niet opneemt, dan kunt u met een klik een tekstbericht sturen. U kunt deze ook zelf creëren. Ga naar Instellingen, kies Telefoon, en Reageer met tekstbericht en kies of maak uw bericht.

Verbergen van uw 06-nummer – U kunt voorkomen dat uw eigen telefoonnummer wordt getoond op het scherm van degene die u belt. Als u *+#31# intypt wordt uw nummer nooit getoond. Wilt u dat uw nummer niet wordt getoond bij een specifiek telefoontje, typ dan #31# voordat u het nummer kiest van degene die u gaat bellen.

Audio timer – Dit is met name handig voor mensen die graag voor het slapengaan naar luisterboeken of muziek luisteren. Hiermee kunt u automatisch g=het geluid met een timer uitschakelen. Open daarvoor de Klok-app (standaard in de iPhone en iPad) en tik onderin op ‘Timer’. Druk vervolgens op ‘Als timer eindigt’ en veeg helemaal naar onder totdat u de optie ‘Stop afspelen’’ ziet. Tik hierop en kies hierna rechtsboven voor ‘Stel in’. Kies vervolgens de gewenste tijd en zet de timer aan met de startknop onderin.

Foto’s maken tijdens een video-opname – U hoeft een opname van een filmpje niet te onderbreken als u op hetzelfde moment ook een foto wilt maken. Klik op de camera-knop linksonder (naast de (rode) opnameknop in het midden)

Meer iOS-tips

 

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel