Zien

Bam!

theater, percossa, percussie
Straattheater op toneel. Zo omschrijven de vier mannen van Percossa hun voorstelling. Ze laten zien dat je met enkel percussie elk stuk muziek kunt spelen. Het handelsmerk van de groep is om elk willekeurig object in te zetten als muziekinstrument. Van dameswaaiers en zinken emmers tot gardes, van klompen en zwepen tot boomwhackers (buizen) aan toe. Op de boomwhackers spelen ze bijvoorbeeld ‘Flight of the Bumblebee’ van Rimsky-Korsakov.

Percossa hoort in de traditie van groepen als Stomp, The Blue Man Group,  Mayumana en Slagerij van Kampen. De klassiek geschoolde mannen spelen naast drums ook viool, didgeridoo, vibrafoon, piano, contrabas, gitaar. Ze brengen zowel klassieke muziek als eigen composities, kunnen klinken als een Indonesisch gamelan-orkest en als een Latijns-Amerikaanse band, stappen over op flamenco of minimal music. Ook geven ze, met aanstekelijk plezier, ruim aandacht aan de visuele presentatie via dans, acrobatiek en magie.

Percossa speelt in diverse theaters nu de voorstelling BAM!

Speellijst & tickets

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel