Zien

Films op de rol in ’18

cinema, film

Ook in 2018 zijn er weer héél veel films te zien. Volgens film-database Imdb zullen er dit jaar een kleine 9000 (!) verschijnen. Een kleine selectie om dit jaar naar uit te kijken, in willekeurige volgorde:

The 15:17 to Paris

Clint Eastwood verfilmde dit waargebeurde verhaal van drie Amerikaanse mannen die op 21 augustus 2015 een terroristische aanslag op passagiers van de Thalys naar Parijs wisten te verijdelen. Vanaf februari in de bioscoop.

Mortal Engines

Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson gaat weer aan de slag met wat nieuws. Een beetje in de stijl van Mad Max. Mortal Engines is een post-apocalyptische fictie waarin steden zich kunnen verplaatsen over de aarde. En dat gaat natuurlijk niet altijd goed! Nog even wachten, pas eind december in de bioscoop te zien.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Een zwarte komedie over een vrouw, Mildred Hayes (Frances McDormand) die via billboards de politie aanklaagt, omdat ze meent dat die onvoldoende moeite doet om de moordenaar van haar dochter op te sporen. Haar actie leidt tot bedreigingen en veel andere heftige dingen. Vanaf 11 januari in de bioscoop

Ocean’s 8

Na het succes van Ocean’s 11, 12 en 13 is het tijd voor een nieuw deel in deze reeks, Ocean’s 8 is het de beurt aan enkel dames om hun ‘kunsten’ te laten zien. Naast Sandra Bullock, Cate Blanchett en Rihanna zien we ook Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina en Helena Bonham Carter terug in deze film. Vanaf juni te zien.

The Nutcracker and the Four Realms

Clara (Mackenzie Foy) komt tijdens kerstavond klokslag twaalf uur terecht in een magische parallelle wereld. Daar ontmoet ze soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een leger van muizen en regenten die over een aantal realms regeren. Verder zijn ook te zien: Morgan Freeman, Keira Knightley, Helen Mirren, Matthew Macfadyen, Richard E. Grant, Jack Whitehall. Begin november in de bioscoop.

Lady Bird

Californië, 2002. Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento. Volgens de (lovende) Amerikaanse recensie zet hoofdrolspeelster Saoirse Ronan een Oscarwaardige performance neer. Vanaf 5 april te zien.

Tomb Raider

We hebben al een aantal Tomb Raider films gehad, met steeds Angelina Jolie in de hoofdrol. Deze keer keren we terug naar het ontstaan van Lara Croft. In de hoofdrol de jonge Zweedse actrice Alicia Vikander. Zij won in 2015 een Oscar voor haar rol in The Danish Girl en vertolkte ook de hoofdrol in Ex Machina. Vanaf maart in de bioscoop.

Early Man

Animatie in de traditie van Chicken Run en de Wallace and Gromit-reeks, met veel visuele grappen en Britse humor. Over een holbewoner die nog niet had meegekregen dat de rest van de wereld al naar de tijd van Romeinen is doorgegroeid.

Isle of dogs

Nog een animatiefilm, nu van de veelzijdige regisseur Wes Anderson. ook deze ‘Anderson’ heeft een herkenbare stijl, met prettig ongemakkelijke humor. Vanaf 10 mei in de bios.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Benieuwd hoe de jonge Perkamentus eruit ziet? Na 8 (!) Harry Potter-films is de magische wereld van J.K. Rowling nog steeds springlevend. Eerst verscheen ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, over de wereld die bestond voor de komst van Harry. En nu komt ook daarvan deel 2 uit. Met o.a. Jude Law, Eddie Redmayne, Johnny Depp. Vanaf half november.

Ready Player One

Gebaseerd op het gelijknamig boek  van Ernest Cline, in de regie van Steven Spielberg. Het verhaal speelt zich af in 2045,de wereld staat op punt van instorten. De mensheid zoekt hun redding in OASIS, een Virtual Reality universum, gemaakt door de geniale James Halliday (Mark Rylance). Als hij komt te overlijden laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Vanaf eind maart in de bioscoop.

Trefwoord
Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250