Doen

Hoe slagen goede voornemens wél?

voornemens, sport, actie

Goede voornemens mislukken jammer genoeg maar al te vaak. Dat komt in veel gevallen door een gebrek aan ‘cognitieve controle’, volgens neuropsycholoog André Aleman. De neurowetenschap biedt gelukkig ook tips om gewoontes succesvol te veranderen.

“Ik denk in termen van voornemens voor de dag, niet voor het jaar.” – Henry Moore

Maar liefst acht op de tien Nederlanders haalt ze elk jaar tegen beter weten in weer van stal: de goede voornemens. Wat staat er deze keer op het programma? Minder snoepen, stoppen met roken, meer sporten en bewegen? Of misschien wel meer sparen of vaker op bezoek bij de familie. Volgens het jaarlijkse onderzoek van ING stond meer sporten en bewegen in 2017 op de eerste plek, gevolgd door afvallen en jezelf minder druk maken. Zoals altijd bleek het ook afgelopen jaar weer een uitdaging: slechts één op de zes mensen wist de goede voornemens vast te houden.

Waarom mislukken die doelen zo vaak? En moet het dan wel? Lees het in het interview met André Aleman in Nemo.

Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250