Hebben

De kunst van het opladen

powerbank, smartphoneLaadt u uw telefoon ‘s nachts voor de volle 100 procent op? Is hij helemaal leeg voordat u hem aan de lader hangt? Deze gewoonten kunnen de levensduur van de batterij aanmerkelijk verkorten. U bent niet de eerste die het waarschijnlijk al jaren op de verkeerde manier doet.

Wilt u het moment waarop u uw batterij moet vervangen of een nieuwe telefoon moet kopen nog even uitstellen? Dan zijn er specifieke oplaadniveau’s waar u rekening mee kunt houden.

Zo kunt u het beste uw telefoon wel én niet opladen:

  1. De beste manier om uw telefoon op te laden is beetje bij beetje, wanneer u de kans heeft.Laad hem op wanneer u kunt, al is het maar voor een paar minuten.
  2. Zorg ervoor dat de telefoon niet helemaal leeg is voor u deze in een stopcontact steekt. Zogenoemde ‘deep discharges’, het gebruiken van de telefoon gebruikt totdat hij bijna of helemaal leeg is – put de batterij uit. Probeer de batterij van uw telefoon tussen de 65 en 75% opgeladen te houden, dan gaat deze het langst mee. Nu is dat vrijwel onmogelijk om de batterijpercentage tussen deze niveaus te houden, maar wel iets om naar te streven. Lukt dit niet, probeer dan de oplaadniveaus tussen 45 en 75% aan te houden. U kunt een dagelijkse routine opbouwen om uw telefoon op bepaalde momenten op de dag op te laden om binnen deze marge te blijven.
  3. Haal de telefoon uit de lader als deze eenmaal op 100% zit. Laad de batterij nooit volledig op – zeker niet wanneer u nog maar een paar procent vermogen heeft. Stel: u laadt de batterij op van 25% of minder naar 100% dan kan dat de levensduur en de capaciteit op termijn verminderen. Lithium-batterijen hoeven niet niet volledig opgeladen te worden. Sterker nog het is het ook niet wenselijk om dat te doen, omdat dit hoge voltage spanning zet op de batterij. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat de batterij minder lang meegaat. Om deze reden kunt u uw telefoon waarschijnlijk beter niet ‘s nachts opladen. Er is veel discussie over de effecten van het ‘s nachts opladen. Als u ‘s nachts de telefoon voor 100 procent oplaadt en dit veroorzaakt schade, dan is het beter om dat niet meer doen.
Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250