Zien

Impressionisten in ‘t Singer

impressionisme
Dimanche d’été à la Grande Jatte, door Seurat, 1886.

Tot en met 6 mei 2018 zijn in ‘t Singer in Laren werken uit de Van Vlissingen Art Foundation te zien. De tentoonstelling ‘Impressionism and beyond. A Wonderful Journey’ toont de grote impressionisten als Monet, Manet, Renoir, Degas, Pissarro, Van Gogh, Bernard, Gauguin, Sisley, Signac, Van Dongen, Matisse, Marquet, Dufy, Nolde en Picasso. Het publiek kan kennismaken met een deel van de verzameling dat zich beweegt tussen de zeegezichten van Monet en de  bloemaquarellen van Nolde.

Impressionisten van het eerste uur zijn kunstenaars als Monet, Manet, Guillaumin en Renoir. Een reactie komt van de zogenoemde postimpressionisten als Gauguin, Signac en Van Gogh. Ze gaan verder dan alleen het weergeven van wat kan worden waargenomen en richten zich ook op het overbrengen van emotie en suggestie, of richten zich meer op structuur en compositie.

Gekozen is voor een indeling van de werken in de tentoonstelling zoals de verzamelaars dat thuis ook doen: omdat het bij elkaar past. Uiteraard hangen werken van kunstenaars die naar aanpak en oogmerk verwant zijn, zo veel mogelijk bij elkaar, maar de tentoonstelling biedt geen chronologisch overzicht: het is geen les kunstgeschiedenis. ‘Impressionism and beyond. A Wonderful Journey’ is geënt op de persoonlijke smaak van de verzamelaars.

Ieder jaar selecteert de Van Vlissingen Art Foundation een talentvolle hedendaagse kunstenaar om belangstelling voor zijn/haar werk in bredere kring te bevorderen. In de Van den Brink galerij van het museum ziet u een selectie van werken van prijswinnaars van de afgelopen jaren als Bastiaan Woudt, Vincent Mock, Scarlett Hooft Graafland, Erik de Bree e.a..

Meer info & tickets

Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250