Hebben

Hablo un poco de español

google translate app

Google Translate-app is een van de beste gereedschappen om tijdens vakantie te gebruiken. De app wordt niet altijd standaard meegeleverd op elke smartphone, maar als u vaak in het buitenland bent, is het een fantastische tool om te hebben. Het zit vol met handigheden die het leven een stuk gemakkelijker maken. De zes handigste functies:

1. Offline taalpakketten downloaden

Als u in het buitenland bent heeft u misschien niet altijd de mogelijkheid gebruik te maken van een mobiele dataverbinding. Daarom is het een goed idee om een offline back-up te hebben van de talen die u gaat gebruiken.

Open de app en druk op de menu-knop en kies ‘Offline vertaling’. Er verschijnt een lijst van beschikbare talen die u van tevoren kunt downloaden en gebruiken zonder verbonden te zijn met het internet.

2. Vertaal geselecteerde tekst

Het is sinds Android Marshmallow mogelijk speciale acties uit te voeren als er een stukje tekst wordt geselecteerd. Google Translate kan ook in Chrome als optie worden opgeroepen. U kunt dan geselecteerde tekst direct vertalen door op het context-menu te drukken en ‘vertalen’ te kiezen.

De vertaalde tekst verschijnt in een ‘zwevend’ schermpje bovenaan het scherm. De brontaal zou automatisch moeten worden herkend en wordt vertaald naar de standaardtaal die u heeft ingesteld. Er is ook een Nieuwe vertaling-knop waarmee u direct andere stukken tekst kan vertalen.

3. Conversatiemodus

De Translate-app is vooral ingericht om even snel woorden of korte zinnen te vertalen, maar de applicatie heeft ook een modus die u kunt gebruiken als u met anderen aan het praten bent. Druk op het microfoon-icoontje en begin met praten. Als u bent uitgesproken (en dus lang genoeg stil bent) vertaalt de app uw gesproken woorden en laat ze zien aan de ander. Vervolgens krijgt de ander de mogelijkheid te praten en als deze is uitgesproken wordt diens tekst automatisch weer voor u vertaald.

De middelste knop kan worden gebruikt als u allebei tegelijk aan het praten bent. Dat kan een gesprek wat natuurlijker en vloeiender maken.

4. Visuele vertalingen

Google heeft enkele jaren geleden het bedrijf Quest Visual overgenomen. Dit bedrijf werkte aan een augmented reality-vertaal-app, Word Lens genaamd. Deze technologie is nu in Translate opgenomen waardoor gebruikers slechts hun toestel hoeven te richten op het voorwerp dat zij willen vertalen.

Deze optie kan worden ingeschakeld door op het camera-icoontje te drukken. Het mooie van deze functie is dat de vertaalde tekst min of meer hetzelfde lettertype heeft als de originele tekst, zelfs de achtergrondkleur wordt gematcht.

5. Druk om te vertalen

Als u geen trek heeft om steeds van app te moeten wisselen als u in gesprek bent met iemand op een instant messaging-app, zoals Whatsapp, dan kunt u gebruik maken van de ‘Druk om te vertalen’-functie. Deze optie kan worden ingeschakeld in de vertaal-instellingen. Als deze aan staat, verschijnt er een Google Translate-icoon zodra u tekst kopieert.

Druk op het icoontje en de geselecteerde tekst wordt direct vertaald. Ook hier kunt u vervolgens op de ‘nieuwe vertaling’-optie drukken als u meer tekst wilt vertalen zonder dat u de popup hoeft te sluiten.

6. Eigen woordenlijst

U hoeft niet steeds als een malle te gaan typen of tegen uw telefoon te praten als u snel algemene uitspraken wilt vertalen. Translate heeft een eigen woordenboek waarin belangrijke vertalingen gemakkelijk en snel terug zijn te halen.

Translate houdt zelf een lijst bij van alle vertalingen die u eerder heeft gedaan. Achter elke vertaling is een ster-icoontje te zien. Druk deze in en de vertaling verschijnt in uw woordenboek. Deze kan geopend worden vanuit het navigatie-menu. Mocht die woordenlijst te lang zijn, dan kunt u gebruik maken van de ingebouwde zoekfunctie.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel