Zien

Typisch Nederlands

nederland

‘Dé Nederlander bestaat niet’, zei Máxima een aantal jaren geleden. Een uitspraak die veel tongen losmaakte. En nee, we lopen niet op klompen (niet iedereen, dan) en ook niet in klederdracht, maar we hebben wel een heel herkenbare identiteit. We hebben veel gewoonten gemeen waar we niet dagelijks bij stil staan, maar die nodige verbazing (de manier waarop wij afspraken maken, hagelslag), soms verwondering (stamppot, thuisbevalling) en heel soms bewondering (de manier waarop wij fietsen, Top2000) wekken in de ogen van onze bezoekers en expats. Een site die ons een vermakelijke spiegel voorhoudt is Stuff Dutch People Like, opgezet door de Canadese Colleen Geske, die hier sinds 2004 woont. Compleet met een webshop waarin boeken (‘Stuff Dutch People Say’), kaasplanken in de vorm van Nederland en bijtringen in de vorm van stroopwafels verkrijgbaar zijn.

Gaat dat eens zien, door de ogen van een ander. Maar: u bent gewaarschuwd, we zijn een uniek en mal volk.

Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250