Proeven

Koken en kauwen

asperge, groenteVeel van ons eten groenten vanwege de voedingswaarde van mineralen en vitaminen. En al wordt er veelal aangeraden groente rauw te eten vanwege het behoud van die vitaminen, zijn er een aantal groenten waarvoor dat niet geldt. De volgende groenten kunt u beter koken, bakken, stomen of wokken.

Boerenkool

Sla de boerenkoolsalade maar over, want die remt de aanmaak van jodium in het lichaam. Dit is alleen een probleem met boerenkool als ze rauw worden gegeten. Kies er daarom voor om in plaats daarvan boerenkool te koken of licht te stomen. , dus koken.

Spinazie

Spinazie bevat foliumzuur, een essentiële vitamine B. Stomen in plaats van het rauw eten, helpt de foliumzuurniveau in het lichaam beter op peil te houden. Bovendien slinkt spinazie bij de bereiding, waardoor je sneller geneigd er meer van te eten.

Paddestoelen

Door paddestoelen te bakken, te stomen of te wokken, verhoogt u het gehalte aan kalium. En dat is een essentieel voor het lichaam, kalium helpt om de vochtbalans en bloeddruk te regelen en zenuwprikkels goed te geleiden.

Wortels

Door het stomen of koken van wortels krijgt u meer bètacaroteen binnen. Dat zorgt voor de aanmaak van vitamine A en is goed voor onder meer de weerstand. Stomen of koken is in dit geval beter dan bakken, voor het behoud van de voedingsstoffen.

Aubergine

Aubergines zijn rauw niet erg lekker. En dat is niet voor niets, want gegrilde aubergine is, in tegenstelling tot rauw, gestoomd of gebakken, veel rijker aan antioxidanten.

Asperges

Het is moeilijk voor het lichaam om de voedingsstoffen van asperges te absorberen vanwege de dikke celwanden.Kook de asperges dus eerst, daarmee worden de celwanden afgebroken en is het voor het lichaam gemakkelijker om vitamine A, C, E en foliumzuur op te nemen.

groente, paprika

Rode paprika

Rauwe rode pepers bevatten weliswaar meer vitamine C dan gekookte, maar de voordelen van antioxidanten zoals carotenoïden en ferulazuur, zijn er vooral als u paprika’s roerbakt of roostert.

Artisjokken

Hier gaat het om een specifieke bereidingswijze: het stomen van artisjokken verhoogt het gehalte aan antioxidanten meer dan door ze rauw of gekookt te eten.

Bron: Delish

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel