Zien

Komt dat zien: filmtips

Met deze keer onder meer een Amerikaanse en een Australische western, en Phantom Thread, een film met Daniël Day-Lewis als modeontwerper met allure.

1. Phantom Thread

Reynolds Woodcock (Daniël Day Lewis) is een veeleisend en beroemd modeontwerper die gewend is dat alles gebeurd op de manier zoals hij dat wil. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse Londen, in het centrum van de Britse mode-industrie. Op een dag ontmoet Reynolds de vrijgevochten serveerster Alma (Vicky Krieps), op wie hij verliefd wordt. Ze wordt zijn muze, maar hun botsende karakters zetten zijn leven op z’n kop. Geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will Be Blood).

2. Film stars don’t die in Liverpool

De film volgt de speelse maar gepassioneerde relatie tussen Turner (Jamie Bell) en de excentrieke Academy Award®-winnende actrice Gloria Grahame (Annette Bening) in 1978 Liverpool. Wat begint als een levendige affaire tussen een legendarische femme fatale en haar jonge minnaar groeit al snel uit naar een diepere relatie. Hun passie en levenslust worden tot het uiterste getest als Gloria ernstig ziek blijkt te zijn. Gebaseerd op de memoires van Peter Turner.

3. Sweet country

Sweet Country is een Australische western die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het speelt zich af in 1929 in de Northern Territory, wanneer er een vete ontstaat tussen Aboriginal Sam (Hamilton Morris) en zijn baas Harry March (Ewen Leslie). Sam schiet Harry dood uit zelfverdediging, waarna hij op de vlucht slaat met zijn zwangere vrouw. Een groep wraakzuchtige Australiërs gaat ze achterna onder leiding van sergeant Fletcher (Bryan Brown).

4. Aus dem nichts

Diane Keaton ontving de prijs voor Beste Actrice in Cannes voor haar vertolking van Katja in deze nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die wand, Auf der anderen seite). Haar man en kind komen om tijdens een bomaanslag die blijkt verricht door een stel met nazi-sympathieën. Als in de rechtszaak de rechter een onverwachtse uitspraak doet besluit Katja het heft in eigen handen te nemen. Het verhaal is gebaseerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

5. Hostiles

Christian Bale speelt legerkapitein Joseph Blocker, die in 1892 tegen zijn zin instemt met de taak om het stervende opperhoofd Yellow Hawk (Wes Studi) en zijn familie terug te brengen naar zijn geboortegrond. Vanuit New Mexico trekken ze door een roerig landschap naar Montana. Onderweg krijgen ze te maken met vijandige stammen en ontmoeten ze een jonge weduwe (Rosamund Pike) wier familie door een agressieve indianenstam is uitgemoord. Drie totaal verschillende figuren bundelen hun krachten om een zware tocht te overwinnen.

Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250