Zien

Meer dan levensecht

ron mueck sculpture
A Girl – Ron Mueck (2006).

Na de succesvolle tentoonstelling van hyperrealisme in de schilderkunst presenteert de Kunsthal Rotterdam nu levensechte driedimensionale beelden van de mens.

De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini. Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal voor het eerst in Nederland een overzicht van de ontwikkeling van hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd.

“Een griezelig echt lijkende, 5 meter grote, pasgeboren baby van Ron Mueck is dé publiekstrekker”

Aan de hand van vijf verschillende thema’s laat de tentoonstelling zien dat de manier waarop we naar onze lichamen kijken voortdurend verandert. Het laat zien hoe we steeds weer anders zijn gaan kijken naar ons lichaam, naar onszelf en naar anderen – een interessant gegeven in de huidige selfiecultuur op social media.

sam jinks sculpture
Sam Jinks – Woman and Child
ron mueck, beeld
Mask II – Ron Mueck

De tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur is van 10 maart t/m 1 juli 2018 te zien in de Kunsthal Rotterdam.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel