Doen

10 (+1) alternatieven voor Airbnb

Hoewel het moeilijk is om tegenwoordig iemand te vinden die nog nooit via Airbnb heeft geboekt, zijn er in de schaduw van de gigant voldoende andere mogelijkheden om rechtstreeks een vakantieverblijf te boeken. Of u nu op zoek bent naar een boomhut of een vakantiehuis met een privé-zwembad, deze alternatieven leveren talloze aanbiedingen voor elke vakantiestijl, budget en gelegenheid:

1. HomeAway

HomeAway heeft aanbiedingen voor meer dan 2 miljoen huizen in meer dan 190 landen. Hun aanbod past vrijwel elke bestemming, gelegenheid of budget. Net als bij Airbnb, kunt u na het maken van een gratis profiel, uw favoriete vakantieverblijven verzamelen en ze delen met vrienden en familie, een bericht sturen aan de eigenaren en al uw reserveringen beheren. Zodra u een spot gevonden heeft die u leuk vindt, kunt u boeken en betalen, of vragen stellen.

2. VRBO

VRBO staat voor Vacation Rental By Owner en is onderdeel van HomeAway. VRBO heeft een kleinere selectie – meer dan 1 miljoen huizen in meer dan 190 landen – maar biedt uitsluitend vakantiehuizen, wat interessant is voor reizigers die een langer verblijf op het oog hebben.

3. Tripadvisor Rentals/FlipKey

TripAdvisor Rentals is een marktplaats voor vakantieverhuur met meer dan 830.000 woningen in 190 landen. TripAdvisor Rentals onderscheidt zich in zoverre van anderen dat het deel uitmaakt van een groot reisplatform. Dat betekent dat ook de beoordelingen en tips van anderen beschikbaar zijn om uw reis te helpen plannen.
FlipKey is eigendom van TripAdvisor Rentals, maar voelt als een kleine startup. Hoewel hun interface een beetje wankel is en niet zo soepel als sommige andere aanbieders, bieden ze meer dan 300.000 adressen.

4. TurnKey

TurnKey werkt anders dan Airbnb en HomeAway. Hier treed je niet rechtstreeks in contact met de huiseigenaren, maar is TurnKey de tussenpersoon. Lokale teams op de bestemming zijn aanspreekpunt en regelen het verblijf. Bij TurnKey moeten alle gasten (tenzij anders goedgekeurd) ouder zijn dan 25 jaar.

5. Wimdu

Wimdu is gespecialiseerd in aanbiedingen voor vakantiewoningen, stadsappartementen, hostels, gastverblijven en hotelkamers in meer dan 150 landen. Met meer dan 350.000 privé-accommodaties is de site een van Europa’s grootste portalen voor stads- en vakantieappartementen.

6. Couchsurfen

Hoewel couchsurfen waarschijnlijk vooral door studenten en jonge volwassenen wordt gebruikt, hoort het natuurlijk wel bij dit overzicht, alleen al voor reizigers die een unieke ervaring zoeken. Met meer dan 400.000 hosts en 4 miljoen ‘surfers’ in 200.000 steden, is het een populaire site. Bovendien bevat de site tips voor evenementen in de stad waar u naartoe reist.

7. Booking.com Appartementen

Via Booking.com zijn ook appartementen te huren. verrassend misschien, want we kennen de site voornamelijk als plek voor vlucht- en hotelreserveringen. Handig voor minimalisten die niet teveel moeite willen doen om alles-in-een te boeken, van vlucht, auto, taxi, restaurants tot vakantiewoning.

8. Home Exchange

Dit concept volgt de plot van de film ‘The Holiday’. Home Exchange is het een platform waarmee je gedurende een bepaalde periode van huis kunt ruilen. Het bevat meer dan 65.000 huizen in meer dan 150 landen. Hoewel er een betaald lidmaatschap is vereist om lid te worden en te ruilen, is het een laagdrempelige manier om betrouwbaar te ruilen. En voor mensen die willen wennen aan het idee van een ongeziene ruil is er de optie om eerst gasten tegen betaling te ontvangen.

9. Innclusive

Innclusive is opgericht als directe concurrent van Airbnb, en ook als reactie op de klacht dat Airbnb gelegenheid geeft tot discriminatie. Zo toont het de gegevens van de gasten pas nadat de boeking is goedgekeurd. Als de gastheer een boeking annuleert nadat hij de foto van een gast heeft gezien, kan hij op de gereserveerde data niet iemand anders boeken.

10. Micazu

Micazu biedt meer dan 7000 huizen aan voor verhuur van Nederlandse eigenaren in meer dan 60 landen. De site geeft ook rechtstreeks contact tussen boeker en eigenaar. En bent u op zoek naar een vakantiehuis om zelf te kopen dan kan dat ook: het laat ook het koopaanbod zien.

Na een bezoek aan al deze platforms toch nog niet iets leuks gevonden? Dan nog deze tip voor degenen die op zoek zijn naar iets buitengewoons: Nota Bene Global. Neem wel een ruime portemonnee mee: de luxe vakantieverblijven in landen als Griekenland en Italië kosten doorgaans tussen de 70.000 en 140.000 euro per week. (Gelukkig is het bekijken van de foto’s gratis.)

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel