Zien

Even naar het museum in Sao Paulo

Een bezoek aan een museum is niet altijd even aanlokkelijk of praktisch: misschien heeft u geen trek in lange rijen of zere voeten, of misschien is het museum een vliegtuigtrip te ver. Toch is het mogelijk om te genieten van alle moois dat musea over de hele wereld te bieden heeft en is het mogelijk op elk moment virtuele tour te maken door één van de 10 van de beroemdste, waaronder het Rijksmuseum. En daar komt nog bij: u heeft het museum helemaal voor uzelf.

Het British Museum, Londen

In het British Museum, gevestigd in wat eens een van de meest trendy woonwijken van Londen was, bevindt zich een grote verzameling van wereldkunst en kunstvoorwerpen. Wandel virtueel rond het Great Court en zijn iconische glazen en stalen dak – het grootste overdekte plein van Europa – voordat u culturele schatten zoals de Rosetta-steen en een origineel standbeeld van Paaseiland bezoekt.

Guggenheim Museum, New York

Guggenheim NY

In unieke ontwerp van het Solomon R. Guggenheim-museum in New York kunt u als bezoekers de spiraalvormige helling op en de kunstcollectie bekijken in één aaneengesloten, ononderbroken reis. Het door Frank Lloyd Wright ontworpen gebouw herbergt een zich voortdurend uitbreidende verzameling van impressionistische, post-impressionistische en moderne en hedendaagse kunst.

Musée d’Orsay, Parijs

Het Musée d’Orsay, ooit een treinstation in Beaux-Arts aan de oever van de Seine, is nu een van de grootste kunstmusea van Europa. Maak een virtuele rondleiding door het indrukwekkende art-nouveaugebouw en bewonder een groot aantal Franse kunstwerken van 1848 tot 1914, waaronder meesterwerken van Monet, Cézanne en Gauguin.

Musee d’Orsay Parijs

Nationaal museum voor moderne en hedendaagse kunst, Seoul

MMCA is een van Korea’s enige musea dat is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. Het is verdeeld over 4 gebouwen in Gwacheon, Deoksugung, Seoul en Cheongju. Maak een virtuele rondleiding door MMCA Seoul, in het hart van de stad, dat zich uitstrekt over 6 verdiepingen en bewonder de verzameling hedendaagse kunst uit Korea en andere landen.

Pergamonmuseum, Berlijn

Op het beroemde culturele centrum van Berlijn, het Museumsinsel, vindt u het Pergamonmuseum, een van de grootste musea van Duitsland. Hier kunt u de ruïnes verkennen van oude monumentale gebouwen die zijn opgegraven uit de hele wereld, zoals het Pergamon-altaar, de Ishtarpoort van Babylon en de Marktpoort van Miletus.

Rijksmuseum, Amsterdam

In het Rijksmuseum zijn meer dan 8.000 kunst- en geschiedenisobjecten tentoongesteld uit de periode 1200 tot 2000 – slechts een fractie van de collectie van 1 miljoen voorwerpen. Maak een virtuele rondleiding en vergaap u aan de iconische kunstwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw kunt herkennen aan opmerkelijke schilders zoals Frans Hals, Johannes Vermeer en Rembrandt

J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Dit Californische museum biedt een combi van architectuur, tuinen en uitzicht op Los Angeles en een bijzondere kunstcollectie. Er zijn werken te vinden uit de 8e tot de 21e eeuw, waaronder Europese schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, verlichte manuscripten, decoratieve kunst en Europese, Aziatische en Amerikaanse foto’s.

Uffizi Florence

Galleria degli Uffizi, Florence

De beroemde Galleria degli Uffizi is de erfenis van de kunstcollectie van de Medici’s die Florence lang bestuurden. Het U-vormige gebouw bevat werken van oude meesters uit de Renaissance, zoals Michelangelo, Leonardo, Botticelli en Titiaan. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd om de administratieve en gerechtelijke kantoren te huisvesten: ‘uffizi’ betekent kantoren in het Italiaans.

MASP, São Paulo

Het Museu de Arte de São Paulo (MASP) is ontworpen door Lina Bo Bardi en is het eerste moderne museum van Brazilië. Het zwevende ontwerp wordt weerspiegeld in de verzameling kunstwerken die zijn opgehangen in perspexframes, waardoor het lijkt alsof de doeken boven de grond zweven.

Museu de Arte de Sao Paulo

Nationaal Museum van Antropologie, Mexico-stad

Verken dit museum en u treft in het midden een enorme vijver onder een enorme vierkante betonconstructie, ondersteund door een enkele pilaar bekend als el paraguas, of de paraplu. Hieromheen bevinden zich 23 tentoonstellingsruimten met schatten, waaronder Maya-beschavingsartefacten, de steen van de zon en gigantische stenen hoofden die werden gevonden in de oerwouden van Tabasco en Veracruz.

Meer virtuele kunst

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel