Doen

Smartphone spellen

Nu zoveel mensen een smartphone hebben en veel games niets meer kosten is de drempel om te spelen heel laag geworden. Een aantal top-spelen om te proberen. En allemaal beschikbaar voor Android en iOS.

Triple town

Bouw een stad of dorp in puzzelvorm. U krijgt verschillende elementen aangeboden die u moet plaatsen op het speelveld. Als u drie elementen naast elkaar plaatst, worden deze samengevoegd tot een groter/beter element. Drie van deze betere elementen naast elkaar worden weer samengevoegd tot een nóg beter element et cetera.

U moet voorkomen dat u het hele speelveld volbouwt en proberen je stad te vullen met zoveel mogelijk goede elementen, denk aan struiken, bomen en huisjes. Dat klinkt makkelijk, totdat u te maken krijgt met grote beren op het pad. Die schakelt u uit door ze in te sluiten.

Temple Run

Aan runnergames is geen gebrek in de smartphonewereld. De hype rondom dit genre, waarbij u in een eindeloze sprint zoveel mogelijk waardevolle spullen moet pakken en objecten moet ontwijken, kwam pas goed los toen Temple Run werd uitgebracht. Deze is gevolgd door veel andere, maar de Temple Run-serie is nog steeds een van de betere is. Android en iOS.

Plants vs. Zombies

Een andere genre dat (over)vertegenwoordigd is op smartphones is die van tower defense-games. Het doel is om objecten te beschermen door wachttorens te plaatsen op een vaste plek die hordes vijanden moeten uitschakelen. Hoe langer je dat volhoudt, hoe krachtiger de torens/soldaten die je kunt neerzetten worden. Maar ook de vijanden worden natuurlijk krachtiger waardoor de uitdaging blijft.

In Plants vs Zombies (Android, iOS) zijn de planten de wachttorens en de zombies de vijanden die uitgeschakeld moeten worden. Plaats planten op strategische plekken om zoveel mogelijk zombies uit te schakelen en tuin te beschermen. Beschikbaar voor Android en iOS.

Fallout Shelter

Een goed gemaakt spel, al heeft deze weinig te maken heeft met de naam. U moet in deze game uw eigen kluis, Vault-Tec Vault, bouwen om mensen die de laatste grote wereldoorlog hebben overleefd een veilig thuis te geven. Dit is een bouw- en management-game waarbij u vooral ook veel moet wachten. Veel van de acties die u in gang zet hebben een real-time-doorlooptijd maar u kunt het een en ander versnellen door de portemonnee te trekken. Ondanks dat zit de game erg goed in elkaar.

Steven Universe: Attack the light

Deze game is gebaseerd op de populaire tekenfilmserie en speelt als een semi-realtime RPG (Denk aan Mario RPG en Sonic The dark brotherhood). Vecht een weg door verschillende kwaadaardige lichtwezens en maak je karakters sterker.

Het leuke aan Attack the light is vooral dat deze game zich helemaal toespitst op het touchscreen. Dat klinkt misschien logisch, maar heel veel spellen werken met vervelende on-screen controls (denk aan een virtuele controller). Deze game laat u op een bepaald ritme het scherm aanraken, tikken, wachten en schuiven om de karakters betere aanvallen te laten uitvoeren en zo de overhand te krijgen in het gevecht.

South Park: Phone Destroyer

De TV-serie South Park heeft door de jaren heen al aardig wat spellen voortgebracht, de een leuker dan de ander. Deze is speciaal gemaakt voor mobiel gebruik.

In South Park: Phone Destroyer speelt u cowboy en indiaantje met/tegen vrienden en buurtbewoners en terwijl u dat doet ontvouwt er zich een verhaal.

Futurama: Worlds of Tomorrow

En nog een game gebaseerd op een populaire serie. Futurama: Worlds of Tomorrow is een game waarin niet alleen RPG-elementen zijn verwerkt, maar ook bouw- ‘simulatie’- en management-elementen. Met een flinke dosis typische Futurama-humor.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel