Weten

Happily ever after

liefde, relatie‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’ Hoe het sprookje verder gaat vertelt de geschiedenis jammer genoeg niet. Aan het begin van een relatie hebben wij, romantische zielen als wij zijn, de neiging om te denken dat dat voor altijd is. Toch zijn er kenmerken die voorspellen of een relatie toekomst heeft.

Scoort u op weinig of zelfs geen daarvan? Geen nood, de kenmerken zijn nogal algemeen, zodat individuele gevallen altijd de uitzondering op de regel vormen … Aan de andere kant: dat uitersten elkaar aantrekken mag op het eerste gezicht waar lijken, op de langere termijn zijn overeenkomsten tussen partners een grotere garantie voor succes.

U heeft ongeveer dezelfde sociale status

Aan het begin van een relatie blijven verschillen in status meestal onopgemerkt, omdat we erg verliefd zijn. Maar denk eens aan verschillen in de manier waarop uw partner is opgevoed, de houding ten opzichte van de eenvoudigste dingen en het menselijk tekort toont zich in volle glorie. Als mensen samen willen zijn, zullen ze natuurlijk leren om zich aan te passen en van elkaar te leren. Toch is het veel gemakkelijker om samen te leven als de omgevingen waarin je bent opgegroeid enigszins overeenkomen.

Uw gevoel voor humor komt overeen

In algemeen zin is het verbazingwekkend dat we elkaars humor kunnen delen en begrijpen. Dit geeft onmiskenbaar een band. Een gedeeld gevoel voor humor ondersteunt en versterkt een gezonde relatie. Dus als u op dezelfde golflengte zit, is er een zeer grote kans dat u samen een succesvol en gelukkig leven zult hebben.

Beide partners hebben bij benadering dezelfde opvattingen over ouderschap

Wanneer een stel een beslissing heeft genomen om een ​​kind te krijgen is het daarmee niet klaar. Er kunnen onder de oppervlakte problemen schuilen – de één vindt misschien dat één kind wel voldoende is, terwijl de ander denkt aan een bus vol. Of de een heeft misschien hele andere verwachtingen over opvoedstijl. Het is goed om deze zaken van tevoren te bespreken (niet per se op de eerste date) om een ​​idee te hebben van waar je in de toekomst mee te maken zult krijgen.

Uw houding ten opzichte van financiën is ongeveer dezelfde

Het is erg moeilijk voor mensen die niet gewend zijn om hun budget te plannen om een ​​gemeenschappelijke taal te ontwikkelen met mensen die elke uitgave uitgebreid wikken en wegen. Het onderwerp financiën is erg delicaat en het is daarom het beste om het leven te delen met een persoon die ongeveer eenzelfde kijk op financiële belangen en uitgaven heeft. Anders zou dat gemakkelijk reden voor een breuk kunnen worden.

U deelt dezelfde mening over (de verdeling van) huishoudelijke taken

Minder romantisch, maar wel een mogelijke dealbreaker: het huishouden. Om te voorkomen dat een eindeloze en chaotische onderhandeling losbreekt over wie wanneer de wc’s schoonmaakt, het bed verschoont, een nieuwe afwasborstel aanschaft en het gras maait is het wijs om minimaal een tijdje samen te wonen. Als de een een perfectionist is die alles maximaal georganiseerd wil hebben en de ander regelmatig geen enkel idee heeft waar een onbetaalde rekening is terug te vinden, is dat iets om over na te denken.

Beide partners hebben een overeenkomstig libido

Deze factor is eenvoudig, het is op zijn minst onhandig en frustrerend als er een groot verschil is in behoefte aan intimiteit en seks. Wacht even de euforie van verliefdheid is afgekoeld en analyseer hoeveel uw libido’s matchen.

U vindt (ongeveer) hetzelfde belangrijk

Het is erg moeilijk voor twee mensen met uiteenlopende prioriteiten om samen te leven. Als de een de wereld wil rondreizen en de ander zich vooral thuis gelukkig voelt, of als de een zich intensief en solo wil wijden aan intensieve hobby en de ander liever gezamenlijk dingen wil ondernemen, dan moet je op zoek naar een compromis. Als een van de twee daartoe niet bereid is, moet je serieus overwegen of je wel aan de relatie moet beginnen.

Partners zijn in elkaar geïnteresseerd

Als je al heel lang in een relatie zit, denk je dat je je partner door en door kent. Maar ook dan blijft het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen om betrokken en geïnteresseerd te blijven. Dat kan van alles zijn, samen naar de film, een strandwandeling, onkruid wieden of naar de sauna, als het maar een activiteit is waardoor u zich comfortabel voelt.

Niemand probeert de ander te veranderen

Soms denken mensen aan het begin van hun relatie dat ze de ander kunnen veranderen. Vergeet ‘t, dat gaat niet lukken. U zult de ander op zijn best tot een verandering kunnen inspireren, maar als er iets is dat u echt niet leuk vindt en u denkt dat te kunnen corrigeren begin helemaal niet aan de relatie. Want zeg nu zelf: hoe zou u het vinden als iemand dat bij u zou proberen?

Trefwoord
Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250