Zien

Filmtips mei

Bekijk nu de filmtips voor de maand mei. Met onder meer de nieuwe stop-motion-animatie van Wes Anderson en een documentaire thriller over de ‘schoonmakers’ van Facebook

1. Isle of Dogs

Deze stop-motion-animatie van Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel) speelt zich af in Japan waar alle honden naar een klein eiland worden geëvacueerd als er een hondengriepepidemie uitbreekt. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de honden, die hun nieuwe bestaan maar niks vinden. Als een jongetje een heroïsche tocht naar het eiland wil maken om zijn huisdier te zoeken, besluit een groepje honden hem te helpen. Met de stemmen van onder anderen Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray en Scarlett Johansson.

2. Tully

Marlo (Charlize Theron) had altijd alles goed voor elkaar maar haar derde kind is haar eigenlijk net even teveel geworden. Ze heeft het helemaal gehad. Ze heeft hulp nodig. Haar broer biedt aan om een speciale nanny voor haar te betalen. De knappe, jonge en eigenzinnige Tully (Mackenzie Davis) blijkt voor Marlo een geschenk uit de hemel, en er ontstaat een intense band tussen de twee ogenschijnlijk zo verschillende vrouwen. Van de makers van Up in the Air en Juno

3. The Cleaners

Een documentairethriller over de schaduwwereld achter onze sociale media. Regisseurs Hans Block en Moritz Riesewieck weten toegang te krijgen tot de mensen die de ondankbare taak hebben om te bepalen wat wel of niet op Facebook mag staan. Vanuit een anoniem kantoorgebouw in de Filipijnen wordt de hele wereld gescand. Veelal zonder enige kennis van verschillende culturen, geschiedenis, politiek of seks proberen de cleaners de protocollen zo goed mogelijk toe te passen. Voor het eerst krijgen we inzicht in waarom bepaalde beelden wel of niet gezien mogen worden. Maar ook hoe de gebruikte algoritmes verontwaardiging pushen.

4. Gabriel e a montanha

Voordat hij aan zijn studie begint besluit de Braziliaanse Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming.

5. Under the Tree

Een zwarte komedie uit IJsland. Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Atli gaat weer bij zijn ouders wonen en raakt zo verwikkeld in een bittere burenruzie over een grote boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te spreken te krijgen, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag..

Trefwoord
Onbeperkt Tijdschriften lezen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel
  • Samoon NL 300x250