Doen

Mikken op de wereldkaart

faroerHard werken, ieder jaar weer die keuze voor dé vakantiebestemming. Soms zou je willen dat je dat kon doen door met dartspijltje op een wereldkaart te mikken . Als het zo simpel was…(hoewel, waarom eigenlijk niet?)

De populariteit van bestemmingen is nogal trendgevoelig en dat levert stromen bezoekers op naar enkele plekken. En dat willen we nu net niet. Daarom: 10 trending reisbestemmingen met een nóg beter alternatief.

1. Faeröer eilanden – in plaats van IJsland
IJsland is één van de meeste populaire bestemmingen van dit moment. Helemaal terecht, dit land is een regelrecht natuurparadijs. Maar zeker zo indrukwekkend zijn de nabij gelegen Faeröer eilanden, veel rustiger en net zo mooi, ook al ontbreken de geisers. Weinig toeristen, wel veel schapen en papegaaiduikers.

2. Sri Lanka – in plaats van Thailand
Backpacken in Thailand is inmiddels een afgesleten cliché. Maar er is nog een alternatief in Azië, een plek die de massa nog niet heeft weten te bereiken: Sri Lanka. Reis met een trein door de theeplantages, beklim een leeuwenrots en ontdek het rijke culturele erfgoed van de parel van de Indische Oceaan.

sri lanka

3. Hamburg – in plaats van Berlijn
De stad Hamburg neemt het stokje over van Berlijn als het gaat om meer trendy stad van Duitsland. Omdat Hamburg is net zo hip en bruisend, maar iets rustiger dan Berlijn. Er wordt veel cultureels georganiseerd in de stad, er is een complex van oude pakhuizen te vinden dat zó fotogeniek en bijzonder is dat het zelfs tot werelderfgoed is benoemd én Hamburg heeft ook nog eens stadsstranden.

4. Oman – in plaats van Dubai of Abu Dhabi
De Verenigde Arabische Emiraten heeft met Dubai en Abu Dhabi twee populaire bestemmingen in de aanbieding, maar die verbleken bij buurland Oman. Dit land is het best bewaarde geheim van West-Azië. Oman is een land vol eeuwenoude, culturele schatten en tradities. Met verbluffende natuur: grillige fjorden, kleurrijke oases en woestijnen. En: toerisme staat in Oman nog op een heel laag pitje.

oman

5. Formentera – in plaats van Ibiza
Formentera is het zusje van Ibiza: kleiner, rustiger en mooier. Een paradijselijk eiland in de Middellandse Zee. Waar u op Ibiza een huurauto nodig heeft, huurt u op Formentera gewoon een fiets. Om u vervolgens op de stranden in de Cariben te wanen.

6. Montpellier – in plaats van Parijs
Een zomer in Parijs is een goed idee. Maar vergeet Parijs even en plan een lang weekend naar Montpellier. Hier drink je ijskoude rosé op de mooiste pleinen in de binnenstad, maar sta je ook binnen een half uurtje op de zandstranden aan de Middellandse Zee.

7. Tulum – in plaats van Playa del Carmen
Mexico heeft fantastische stranden, zeker in de omgeving van Playa del Carmen. Maar vergeet de drukke resorts daar, want er ligt een eco-bestemming om de hoek. Tulum is een paradijs aan de Mexicaanse kust. U kunt er in duurzame cabañas op het strand slapen, eten en drinken in kleine barretjes en de omgeving op de fiets ontdekken.

tulum

8. Nicaragua – in plaats van Costa Rica
Costa Rica is zonder twijfel een bijzondere reisbestemming, maar nóg mooier is Nicaragua. Dit land is prachtig en veelzijdig, voor iedereen die houdt van natuur, cultuur en een beetje avontuur.  Daar komt bij dat Nicaragua niet zo groot is en dat je hier dus uitstekend kunt rondreizen, langs vulkanen, rivieren en prachtig verlaten eilandjes. (Er is overigens wel en goede reden waarom Nicaragua minder toeristen trekt: het is politiek een instabiel land. Check vooraf Reisadvies voor de actuele situatie.)

nicaragua

9. Colombia – in plaats van Peru
Peru is fraai, maar Colombia is nóg interessanter, zeker wanneer je de massa enigszins wilt ontwijken. Er wachten koloniale, bruisende steden, ongerepte natuur en een hele vriendelijke bevolking op de reiziger.

10. Java – in plaats van Bali
Hoewel Bali een van de meest populaire bestemmingen van dit moment is, heeft dat ook een keerzijde: het is er inmiddels wel erg druk. Het alternatief is het buureiland Java. De Javaanse bergen zijn aantrekkelijk wandelaars en bergbeklimmers, aan de kust zijn verschillende tropische zandstranden te vinden. En er is natuurlijk het boeddhistisch heiligdom de Borobudur en ander cultureel erfgoed.

Meer landeninformatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel