Weten

Zo goed als nieuw

schoonAlles wat we hebben vertoont na verloop van zijn gebruikssporen. Jammer, maar helaas… Hoeveel oude en beschadigde spullen gooit u uiteindelijk maar weg omdat u niet weet hoe ze te repareren zijn? Daarom een paar onverwachte, maar handige tips die dingen in hun (bijna) oorspronkelijke staat terugbrengen en dat zonder dat u speciale vaardigheden of apparaten nodig heeft:

1. Mayonaise voor houtwerk

U kunt mayonaise gebruiken om de witte vochtkringen op uw houten meubilair te verwijderen. Wrijf het op het oppervlak over de vlekken en veeg af met een doek tot het meubilair schoon is. Mayonaise kan ook worden gebruikt voor scheuren in hout. Vul de scheur ermee en laat het een paar dagen drogen. Polijst vervolgens de plek met een zachte doek.

2. Tandpasta voor (brillen)glazen

Om oneffenheden in het glas te verwijderen, kunt u gewone tandpasta zonder schuurmiddel gebruiken. Breng de pasta rechtstreeks aan op het glas, wrijf het uit met een doek en veeg dan de resten van de pasta weg. U kunt deze methode ook gebruiken voor andere schermen zoals die van smartphone en horloges (zorg er in dat geval wel voor dat er geen water naar binnen kan lopen).

3. Mosterd voor koper

U kunt gewone mosterd gebruiken om de glans op koper terug te brengen. Breng het aan en laat het een paar minuten intrekken. Wrijf het vervolgens in met een vochtige doek.

4. Mayonaise voor het verwijderen van stickers

Mayonaise kan ook helpen om stickers te verwijderen. Smeer ze in met mayonaise, laat het 15 tot 30 minuten inwerken. U poetst de sticker plus lijm vervolgens weg met een doek.

5. Baby- of talkpoeder voor telefoonschermen

Gebruik babypoeder om krassen op het scherm te verwijderen. Maak een pasta van poeder en water. Breng het aan op het scherm en wrijf het met een doek uit. Verwijder vervolgens de restanten van de pasta. Kleine krasjes zouden nu onzichtbaar moeten zijn.

6. Nagellak voor glas

Een eenvoudige methode krassen in een glazen oppervlak te herstellen. Maak het glas eerst schoon. Neem een ​​beetje heldere nagellak en breng het op de kras aan. Wacht ongeveer een uur, dep wat nagellakremover op een wattenschijfje en veeg de kras schoon.

7. Ui voor het reinigen van leer

Snijd de ui in tweeën en wrijf met het snijvlak over het bevuilde leeroppervlak. Gebruik vervolgens een zachte doek om de glans in het leer terug te brengen.

8. Haarspray voor vlekken

Als er een cosmeticavlek op uw kleding zit, kunt u deze inspuiten met haarlak, afvegen met een papieren servet en vervolgens wassen. Dit product is ook onmisbaar bij het verwijderen van vlekken die zijn veroorzaakt door nagellak. Spray het op een oude, schone tandenborstel en maak het bevlekte gebied schoon.

9. Babyshampoo voor brillen

Om kleine krasjes op brillen te verwijderen, kunt u babyshampoo gebruiken. Giet een beetje shampoo op de lenzen en wrijf ze in. Veeg de resten met een servet of zachte doek en de bril ziet er als weer nieuw uit.

10. Sigarettenas en krassen

Een andere oplossing voor het redden van houten meubilair is sigarettenas. Meng het met water tot een pasta en bedek het beschadigde gebied met dit mengsel. Poets vervolgens zachtjes en veeg de as af met een doek.

11. Boter voor olieverf

Meng boter en reinigingsmiddel in poedervorm (bijvoorbeeld Vanish) met een verhouding van 1:1 om olieverfvlekken in bijvoorbeeld kleding te verwijderen. Breng dit mengsel op de vlek aan en wrijf het voorzichtig in met een tandenborstel. Wacht 10 tot 20 minuten en was dan zoals gebruikelijk.

12. Krijt en kleding

Schoolbordkrijt helpt om gemakkelijk vetvlekken te verwijderen. Maal of stamp het krijt tot een poeder en strooi dit op de vlek. U kunt het afvegen nadat het krijt de olie heeft geabsorbeerd. Daarna kunt u de kleding wassen zoals u normaal zou doen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel