Proeven

An apple a day

appel, gezondheidDe volkswijsheid van een pannetje kippensoep dat zieken helpt om te te genezen is zo gek nog niet. Oma’s mix van bouillon, kruiden, vezels, eiwitten en antioxidanten maakt deze maaltijd bijna therapeutisch.

Voedingsmiddelen die vitamine C bevatten werden altijd al als geneesmiddel beschouwd. Vitamine C zich in het lichaam als een antioxidant, wat betekent dat het cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. de consumptie ervan helpt het lichaam ook om ijzer beter te absorberen, wat van cruciaal belang is voor de normale werking van het immuunsysteem.

Hoewel voedingsmiddelen met een hoog vitamine C griepverschijnselen niet zullen stoppen, kan het regelmatig eten ervan helpen ziektes te voorkomen.
Hier zijn 11 van de beste voedingsmiddelen om infecties te bestrijden en ons immuunsysteem te versterken:

Jalapeño pepers

Jalapeñopepers halen hun smaak uit een samenstelling die capsaïcine wordt genoemd, en dat een all-star in de voedingswereld. Capsaïcine werkt als een anti-inflammatoir middel en kan de symptomen van artritis verminderen. Sommige onderzoeken suggereren dat het ook kan zorgen dat uw metabolisme er blij van wordt.

Hoe te eten:
Voeg in stukjes gesneden jalapeñopepers toe aan guacamole voor extra pit. U kunt deze pepers ook toevoegen door uw favoriete (focaccia)broodrecept.

Citroenen

Citroenen bevatten veel bio-flavonoïden, die kankerverwekkende vrije radicalen bestrijden. Ze bevatten daarnaast ook vitamine C (u kunt de helft van uw dagelijkse behoefte aan één vrucht halen).

Hoe te eten:
Een eenvoudige manier om een dagelijkse dosis vitamine C binnen te krijgen, is door citroenwater te drinken. Een scheutje citroen geeft gestoomde groenten ook meer smaak.

Appels

Mensen die dagelijks een appel eten, gebruiken minder voorgeschreven medicijnen, volgens een onderzoek uit 2015. Volgens Brits onderzoek rapporteren appeleters minder astmasymptomen (dit komt door een flavonoïde, genaamd khellin, die de luchtwegen open kan houden). Appels bevatten ook veel vezels, die kunnen helpen bij het verminderen van de ontstekingsverschijnselen. En ze zijn een superfood als het gaat om verzadiging.

Hoe te eten:
Om van appels een meer energieke snack te maken, snijdt u er een in en geniet je met een lepel pinda of amandelboter. Koop biologisch of was goed voor het eten: een recente studie wees uit dat een beetje water en bakpoeder pesticidenresidu van het fruit verwijdert.

Kippensoep

Kippensoep helpt de symptomen van verkoudheid te verzachten, waarschijnlijk omdat de warme bouillon het neusslijm verdunt, zodat het gemakkelijker kan verdwijnen. Soep hydrateert, waardoor het een verstandige maaltijd is als je ziek bent.

Hoe te eten:
Maak uw eigen soep en voeg voedingsrijke voedingsmiddelen zoals wortels, uien en verse kruiden toe.

Knoflook

De scherpe geur is afkomstig van zwavelverbindingen, waaronder allicine. Wetenschappers menen dat allicine de enzymen die betrokken zijn bij infecties kunnen blokkeren; sommige studies suggereren dat knoflook verkoudheid kan voorkomen. Onderzoek heeft knoflook ook gekoppeld aan een lager risico op maag-, darm- en slokdarmkanker.

Hoe te eten
Voeg knoflook toe aan marinades, geroosterde groenten of granen.

Grapefruit

Een halve grapefruit heeft meer dan 60% van de dagelijkse vitamine C-behoefte, en grapefruit kan het lichaam ook helpen om andere essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, te absorberen. Mensen die regelmatig voedingsmiddelen gebruiken die vitamine C bevatten, kunnen een iets kortere verkoudheid of mildere symptomen hebben.

Hoe te eten:
Neem grapefruit met een beetje kaneelsuiker als ontbijt.

Gember

Gember, dat soms wordt aanbevolen om misselijkheid te behandelen, heeft een hoog gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Een recent overzicht van 60 onderzoeken wees uit dat gember gunstige effecten kan hebben op aandoeningen zoals obesitas, hartziekten en diabetes. Het bevat ook immuunsysteem-ondersteunende verbindingen zoals beta-caroteen en capsaïcine.

Hoe te eten:
Doe versgemalen gember in een (tofu)wok of doe het in thee.

Salie

Salie, die als thee kan worden gezet, is een oud medicijn tegen keelpijn, hoest en verkoudheid. Een Zwitsers onderzoek wees uit dat het gebruik van salie met andere kruiden zoals echinacea kan helpen bij het verlichten van irritatie van de keel.

Hoe te eten:
Meng salie, geitenkaas en eieren voor een smaakvolle omelet. U kunt het ook toevoegen aan bonesoepen en kip-, varkens- en rundvleesgerechten.

Kamillethee

Gedroogde kamillebloemen worden al honderden jaren gebruikt en er is onderzoek dat suggereert dat de thee helpt bij het maagklachten. De bloemen bevatten verbindingen (flavonoïden) die kunnen helpen om ontstekingen en pijn te verminderen.

Hoe te drinken:
Maak een gezonde mix van warme kamillethee, honing en gesneden citroen.

Venkel

Als u verkouden bent, is een kleine venkel uw vriend. In deze groente-met dropsmaak zitten verbindingen die kunnen helpen om slijm los te maken en een pijnlijke keel te verzachten. Venkel is ook een goede bron van kalium, belangrijk voor het reguleren van de vochtbalans in het lichaam.

Hoe te eten:
U kunt venkel roosteren met andere groenten, koken, of thee van trekken.

Cranberries

Of cranberry’s urineweginfecties helpen te voorkomen of dat ze als behandeling kunnen worden ingezet, is nog steeds voer voor discussie. Waarschijnlijk zijn ze toch niet in staat de hoeveelheid bacteriën in urine te verminderen. Toch ondersteunen de voedingsstoffen in deze bessen de gezondheid van het immuunsysteem en kunnen ze het risico op hartaandoeningen beperken.

Hoe te eten
Maak bijvoorbeeld jams of compotes van veenbessen en sinaasappels of andere citrusvruchten.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel