Proeven

Ergens de vruchten van plukken

foodwalk, voedsel, plukkenWat is er nu lekkerder dan om buiten in de natuur tijdens een wandel- of fietstocht af en toe wat vers appeltje of ander eetbaar lekkers te plukken? Of een verse maaltijd onderweg? Een bericht over de ingrediënten van foodwalks en voedselbossen.

Wat is een foodwalk?

Een foodwalk is een wandelroute die je langs diverse wilde, eetbare lekkernijen brengt. Daarnaast vind je aan of bij de route adresjes waar je kunt genieten van lekkere hapjes of streekproducten kunt kopen, al dan niet zelfgemaakt. Varianten zijn klompenpaden, gemeentepicknicks en voedselbossen.

Tijdens het wandelen kunt u wildplukken. Elk seizoen levert een eigen oogst, van pruimen tot walnoten. En van vlierbloesem tot eekhoorntjesbrood. Veel eetbare (onderdelen van) planten groeien vaak gewoon langs de weg. Ook kunt u – met of zonder gids -leren welke planten of delen van planten eetbaar zijn om daarna met de zelf geplukte ingrediënten een maal te maken. En dat zijn er verrassend veel.

Pluklocaties

Op de site Foodwalks staan heel veel routes die u langs diverse mooie en vaak weinig bekende plekken brengt waar u iets kunt eten en drinken, zelf bloemen kunt plukken of streekproducten kunt kopen. U vindt er ook recepten, routebeschrijvingen, pluklocaties en adressen van winkels waar u aanvullende ingrediënten kunt kopen.

foodwalk

Start- en /of eindpunt zijn niet zelden botanische tuinen, boomgaarden, kruidentuinen, rosaria, vlindertuinen en vijvertuinen. In Friesland is zelfs een geneeskruidentuin met de meest uitgebreide collectie van West-Europa.

Ook zijn er tuincafe’s of kleine restaurants waar alles wat je er eet wordt gemaakt van verse, biologische en streekproducten of waar een picknickmand wordt gevuld met broodjes en ander lekkers.

Laat de Nederlandse, vegetarische variant van Expeditie Robinson maar komen!

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel