Hebben

App-op-reis

reizen, auto, appOf u nu in het hoogseizoen of daarbuiten op vakantie gaat, er is altijd een hoop vooraf te regelen. Gelukkig zijn er diverse apps die de helpen bij de voorbereiding. We zetten aantal handige hulpmiddelen op een rij.

Gepland of op avontuur

Of de reis nu gepland is of dat u met onbekende bestemming vertrekt, een beetje ondersteuning is nooit weg. Voor de niet-planners is de app ViaMichelin onderweg handig. Gaat u echter liever niet op de bonnefooi en wilt u alles tot in de puntjes hebben uitgewerkt, dan is Triplt de perfecte applicatie.

Downloaden:
ViaMichelin (gratis): iOS, Android
TripIt (gratis): iOS, Android

Alles wel ingepakt?

U maakt waarschijnlijk, al dan niet in uw hoofd een lijstje met wat u mee moet nemen, maar mist uiteindelijk altijd wel iets. Voor een inpaklijst met de benodigde spullen zijn er een aantal apps die hiermee helpen.

Downloaden:
Packing Pro (gratis): iOS
Packpoint (gratis): iOS, Android

De goedkoopste brandstof

Op de app Benzine-Jip kunt u perfect zien hoeveel een liter benzine (in het buitenland) kost. Reist u met meerderde mensen en wilt u de brandstofkosten delen dan is er bijvoorbeeld BlaBlaCar, een app waar u precies kunt uitrekenen wie voor wat moet betalen.

Downloaden:
benzine-Jip (gratis): iOS, Android
BlaBlaCar (gratis): iOS, Android

Pech onderweg

Er zijn een aantal apps die een hoop problemen kunnen besparen en soms zelfs levens kunnen redden. Als u bijvoorbeeld veel op uw telefoon kijkt tijdens het rijden, is A.s.r. Rij Veilig een handige en veilige app. De app schakelt namelijk alle afleidende functies van de smartphone uit als u sneller dan vijftien kilometer per uur rijdt.
Mocht u bij een ongeluk betrokken raken kan SoSmart helpen. De app wordt automatisch geactiveerd na een ongeluk en waarschuwt de lokale reddingsdiensten. iCar Black Box is ook een must. Dit werkt ongeveer hetzelfde als een zwarte doos in een vliegtuig. Alle belangrijke informatie zoals de locatie worden dan verzonden waardoor u gemakkelijk te vinden bent.

Downloaden:
A.s.r. Rij veilig (gratis): Android
SoSmart (gratis): iOS, Android
iCar Black Box (gratis): iOS

Ontwijk files en voorkom boetes

Op vakantie willen we vaak zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, ongeacht de verkeersdrukte. Als u met het vliegtuig of met de trein gaat is dit niet zo’n groot probleem. Maar met de auto is er de kans op files. En op het moment dat u de file verlaat wilt u misschien de verloren tijd weer inhalen en loopt u ook nog eens kans op een boete. Niet prettig, want je kunt het geld wel aan leukere dingen besteden. Deze apps houden u dan ook op de hoogte van files en ongevallen op de weg.

Downloaden:
Waze (gratis): iOS, Android
Autovelox! (gratis): iOS, Android

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats

Overvolle parkeerplaatsen, wat is er vervelender. Daarnaast is het ook nog eens per stad afhankelijk waar en hoelang u ergens mag parkeren. Parkopedia is dé app die inzicht geeft in vrije parkeerplekken. Met ongeveer 38 miljoen geregistreerde parkeerplaatsen bent u zo goed als verzekerd van een parkeerplek. Als u uw auto voor een langere tijd op dezelfde plek laat staan kunt u EasyPark gebruiken. Hiermee kunt u de betaalmeter op afstand betalen. Mocht u na een tijdje vergeten zijn waar u uw bolide precies hebt neergezet, dan kunnen apps zoals Honk of Find My Car u uit de brand helpen.

Downloaden:
Parkopedia (gratis): iOS, Android
EasyPark (gratis): iOS, Android
Honk (gratis): iOS
Find My Car (gratis): Android

Slaapplek vinden

Het is soms lastig om een slaapplek te vinden. U kunt natuurlijk voor vertrek alle hotels, hostels of campings boeken, maar als u voor het avontuur gaat doet u dit niet. Ook hier zijn apps voor die helpen de juiste slaapplek te vinden.

Downloaden:
Booking.com (gratis): iOS, Android
Hotels.com (gratis): iOS, Android
Hostelworld (gratis): iOS, Android

De smaakpapillen op vakantie

U kunt wel op de mooiste plek op aarde zijn, maar als het eten niet je-dat is, is het plaatje niet compleet. Duik niet het eerste beste restaurant in, maar vraag een beetje rond bij de lokale bevolking. Als zij het ook niet weten dan laat uw smartphone u niet in de steek.

Downloaden:
RestaurantFinder (gratis): iOS, Android
TheFork (gratis): iOS, Android

Zelf gidsen

U kunt iemand inhuren die u wegwijs maakt, maar ook zelf inlezen en uzelf gidsen, goedkoper, leuker en u steekt er meer van op. Mar als u daar geen trek in heeft, dan zijn Musement en GetYourGuide goede alternatieven. Daarmee kunt u uzelf aanmelden bij een gids of bijvoorbeeld een museum boeken.

Downloaden:
Musement (gratis): iOS, Android
GetYourGuide (gratis): iOS, Android

Reizen met (kleine) kinderen

Rust op de achterbank creëert u met bijvoorbeeld Tozzle. Deze app vermaakt kinderen met leuke puzzels en raadsels. Als ze toch wat meer van tekenen houden dan kunt u Kids Paint inschakelen zodat ze hun creativiteit kwijt kunnen. En tijdens (plas)pauzes helpt Bathroom Scout met zoeken naar het dichtstbijzijnde toilet.

Downloaden:
Tozzle (gratis): iOS
Kids Paint (gratis): iOS, Android
Bathroom Scout (gratis): iOS, Android

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel