Weten

Wat als… we in een vulkaan zouden vallen?

Albert Einstein zei ooit: ‘Het belangrijkste is om nooit te stoppen met vragen stellen. Nieuwsgierigheid heeft zijn eigen bestaansrecht’. Er bestaan dus geen rare vragen. Wel absurde of hypothetische vragen. En serieuze antwoorden.

Wat zou er gebeuren als we ons een jaar niet douchen?

Dit een heel slecht idee. Als we het ons proberen in te beelden dan gebeurt er dit:

 • Na 365 doucheloze dagen zou we een nare lichaamsgeur ontwikkelen, ofwel ronduit stinken, veroorzaakt door opeenhoping van zweet en bacteriën.
 • Normaal gesproken wordt de dode huidcellen door het wassen van de huid afgeschuurd, maar wanneer dat proces stopt, klonteren ze samen met de lichaamsvetten, vooral achter de oren, in de nek en onder de borsten en in andere huidplooien.
 • Huidtypes verschillen van elkaar en geven dan ook op termijn andersoortige reacties, maar in het algemeen kunt u huiduitslag en jeukende irritatie verwachten. Doordat de huidcellen op de huid blijven, kan er een roze, jeukende en schilferige uitslag op het gezicht, hoofdhuid en borst ontstaan.
 • Als u zich 52 weken niet heeft gewassen en een snee of kras oploopt, dan moet u dat gebied zo snel mogelijk schoonmaken, anders wordt u meer vatbaar voor infecties.

Wat als wij twee keer zo intelligent zouden zijn?

 • Hoge IQ’s zouden ons in staat stellen om carrières en hobby’s te kiezen die ons het meest interesseren, niet alleen die waar we mentaal toe in staat zijn. Als genieën kunnen we binnen een paar weken nieuwe talen leren of nieuwe vaardigheden leren, dat betekent dat we tijdens ons leven meer dingen kunnen uitproberen.
 • Er is een kans dat meer mensen langer zouden leven. Volgens onderzoek heeft een persoon met een IQ van 115 21% meer kans om in leven te zijn op 76-jarige leeftijd dan een persoon met een IQ van 100.
 • Hoewel veel mensen sociale problemen aan menselijke domheid verwijten, leidt de afwezigheid daarvan nog niet direct naar Utopia. Onderzoek toont aan dat hoge intelligentie geen invloed heeft op het vermogen om samen te werken.
 • Drugsgebruik zou aanzienlijk kunnen toenemen. Een studie in de VS toonde aan dat deelnemers met IQ’s van meer dan 125 veel vaker psychoactieve drugs consumeerden dan mensen met IQ’s onder de 75.

Wat zou er gebeuren als je een kogel in de ruimte zou afvuren?

 • Klinkt bijzonder … Maar niet letterlijk, want er is geen geluid in de ruimte.
 • Naast de afwezigheid van enig geluid in de ruimte, is er ook geen zuurstof, wat nodig is om elke vorm van vuur te creëren. Sommige wapens hebben nu echter hun eigen interne oxidatoren.
 • Als we een geweer in de ruimte zouden afvuren, zou de terugslag van het geweer (dat op aarde gemakkelijk is te weerstaan met behulp van onze voeten en de zwaartekracht) ons naar achteren duwen.
 • Zonder de zwaartekracht van de aarde, die alles naar de oppervlakte trekt, reizen kogels verder. In feite zou de kogel in de ruimte voor altijd kunnen blijven bewegen, totdat hij iets zou raken – zoals bijvoorbeeld een asteroïde.

Nog iets: in de ruimte kunnen we onszelf gemakkelijk neerschieten door recht vooruit te schieten in de baan van een planeet. In dit geval zou de kogel in een baan om de aarde blijven cirkelen en ons in de rug treffen.

Wat zou er gebeuren als we slechts één type voedsel zouden eten?

De symptomen van tekorten aan voedingsstoffen die zo ontstaan verschillen afhankelijk van het voedsel dat u eet:

 • Stel dat u bijvoorbeeld heeft besloten enkel nog gegrilde kip (of een ander soort vlees) te eten. Dit bevat geen koolhydraten, de beste energiebron voor uw lichaam. In dit geval zou uw lichaam uw eigen spieren en vet als brandstof moeten gaan gebruiken.
 • Uitsluitend brood of pasta eten zou leiden tot orgaanfalen als gevolg van aminozuurgebrek. Voeding zonder vitamine C zou scheurbuik veroorzaken.
 • Het eten van slechts één soort groente of fruit zou uw gezondheid ook negatief beïnvloeden, omdat geen enkele groente alle 9 essentiële aminozuren bevat die nodig zijn om de eiwitten te bouwen die belangrijk zijn voor onze spieren.
 • Het enige voedsel dat is verrijkt met alle voedingsstoffen die de mens nodig heeft, is moedermelk. Technisch gezien zouden zelfs volwassenen kunnen overleven op moedermelk.

Wat zou er gebeuren als we in een vulkaan zouden vallen?

Verrassend genoeg vereist deze vraag meer wetenschappelijk onderzoek dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Er is geen twijfel dat je zou sterven, maar hoe – dat is de vraag.

De temperatuur in een vulkaan is 4 keer hoger dan in een eenvoudige keukenoven op volle capaciteit. Binnenin zou je snel in vlammen opgaan. Wetenschappers menen echter dat de hoge dichtheid en weerstand van lava het onmogelijk maakt ​​erin te zinken en dat een persoon waarschijnlijk op het oppervlak van de lavakuil terecht zou komen. Er wordt daarom ook verondersteld dat er een mogelijkheid is om kort op sommige soorten lava te kunnen lopen. Helaas is het niet aan te raden om het uit te proberen, zelfs niet mét professionele hittebestendige kleding …

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

 • Cadeauwinkel