Hebben

De telefoon als meetlat

Het schijnt dat we onze smartphones gemiddeld meer dan 4 uur per dag gebruiken. En omdat we gewoontedieren zijn, gebruiken we heel vaak dezelfde functies en verkennen we zelfs niet de meest interessante, nuttige en onverwachte mogelijkheden van onze telefoons. Ontdek de ‘verborgen’ functies.

1. Projecteer de route kaart op de voorruit van uw auto


Als u in het donker, in de mist, in de regen of gewoon op een onbekende locatie rijdt, installeer dan Hudway, stel de bestemming in en plaats uw telefoon op het dashboard. Uw smartphone projecteert de kaart met de ondersteuning van GPS rechtstreeks op de voorruit zonder dat er extra apparatuur nodig is.

2. Uw telefoon kan barcodes lezen


En ook QR-codes. U kunt de streepjescodes van producten scannen en de informatie automatisch overbrengen naar een andere app, zodat u bijvoorbeeld een prijsvergelijking kan doen.

3. U kunt uw telefoon inzetten als telescoop


Een eenvoudig, maar nuttig trucje: plaats de telefoonlens rechtstreeks op de telescoop en u kunt het vergrote beeld vanaf de andere kant vastleggen. Dit werkt ook met een verrekijker.

4. Met de camera van uw telefoon kunt u het bloed onder uw huid ‘zien’


Ontwikkelaars van apps zoals Instant Heart Rate (beschikbaar voor iOS, Android en Windows) beweren dat ze uw hartslag kunnen meten via de camera van uw smartphone. Plaats uw vinger voor de camera en de app ‘ziet’ kleine veranderingen in de kleur van uw huid als gevolg van de bloedcirculatie. Na een tijdje zal het uw hartslag kunnen meten. De Cardiio-app (iOS) kan uw hartslag meten door veranderingen in de kleur van uw gezicht te volgen.

5. U kunt oude negatieven scannen en digitaliseren


Dit is niet de beste manier om negatieven te scannen en te digitaliseren, maar als u even snel oude negatieven moet doorzoeken, kan het negatief-effect van uw camera helpen. U kunt ook enkele beschikbare apps gebruiken, zoals HELMUT Film Scanner (beschikbaar voor Android).

6. De camera van de telefoon herkent lettertypen, objecten en zelfs restaurants


Apps zoals Amazon’s Flow (beschikbaar voor iOS en Android) kunnen objecten, plaatsen en zelfs tekst herkennen. Hoewel de nieuwe functie Google Lens, die deel uitmaakt van de Google-assistent (beschikbaar voor iOS), elk restaurant kan herkennen aan de foto en informatie kan bieden over zijn beoordelingen en recensies van bezoekers. De app WhatTheFont kan u vertellen naar welk lettertype u kijkt door er simpelweg een foto van te scannen.

7. De smartphone kan foto’s maken tijdens het opnemen van video


U kent dat wel: u wilt een foto maken, maar kiest per ongeluk de videomodus. Gelukkig staat de iPhone de simultane uitvoering van deze 2 acties toe. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is op de ontspanknop drukken die naast de video-opnameknop verschijnt. De foto zal niet van dezelfde kwaliteit zijn als de gebruikelijke foto’s, maar u kunt beide functies in elk geval combineren.

8. Gebruik de camera van de telefoon als liniaal


Apps zoals de Ruler-app zijn perfect voor het meten van de grootte van elk object in een foto of het meten van een klein object met behulp van de conventionele liniaal op het scherm. Handig om snel een kamer of een meubelstuk te meten.

9. Uw smartphone kan worden gebruikt als een thermische camera


Seek Thermal ontwikkelt technologie die is uitgevonden voor het leger en andere specialisten en maakt deze voor iedereen beschikbaar. Met een kleine camera die op uw telefoon kan worden aangesloten, kunt u een thermisch beeld van alles om u heen maken.

10. Verander uw smartphone in een microscoop


U kunt uw telefoon eenvoudig als een draagbare digitale microscoop gebruiken als u een kleine lens, die op een laserpointer staat, op de camera van uw telefoon bevestigt. Deze hack helpt u de microwereld te verkennen en verbluffende, uitvergrote foto’s te maken.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel