Proeven

Keukenhulp

Er zijn twee typen mensen. Mensen die er de hele dag naar uitkijken om te gaan koken en mensen die het liefst een pizza bestellen, maar toch braaf de aardappelen schillen omdat ze de familie of huisgenoten een ‘plezier’ willen doen. Voor beide groepen zijn er apps te downloaden die het koken nóg leuker maken, of in ieder geval net iets minder erg.

The perfect egg timer

Een ei koken is als een Rubiks kubus oplossen. Steeds als u denkt dat het is gelukt, blijkt het toch tegen te vallen. Dooier te hard of te zacht, terwijl u toch echt een stopwatch heeft aangezet. Met de app ‘The perfect egg timer‘ kookt u elke keer wel het perfecte ei. De app houdt rekening met de grootte, lengte en temperatuur van het ei. Daarna geeft u aan hoe hard of zacht u het ei wil hebben. Vervolgens zet u de timer aan en kunt u op de app zien hoe het ei er aan de binnenkant uitziet. Eh…appeltje eitje!

Left2Cook

De app Left2Cook ‘bedenkt’ voor u recepten met ingrediënten die u nog in de koelkast hebt liggen. U kunt zoveel producten invoeren als u wil. Met bijna 600 recepten is er goede kans dat u een lekker recept vindt. Vooral de Mediterraanse keuken staat voorop in de app, want hiervoor zijn vaak geen lange lijsten met ingrediënten nodig. Ook goed tegen de voedselverspilling.

Sidechef

Heeft u net met uw handen brooddeeg gekneed, is de telefoon of tablet vergrendeld, waarna u uw handen moet wassen en het recept weer opnieuw moet opzoeken. Maar waar was u gebleven? SideChef helpt hierbij, met gesproken instructies. Zo kunt u koken zonder steeds uw telefoon of tablet erbij te moeten pakken. Daar wordt dat broodje namelijk niet beter van.

Kitchen stories

Deze app levert genoeg inspiratie: in Kitchen Stories ziet u fraaie foto’s van gerechten. U kunt er ook video’s bekijken. U kunt ook uw eigen recepten bewaren en die van anderen zien.

Een soortgelijke ‘service’ levert ook de zeer complete Appie-app van Albert Heijn. Ingrediënten kunt u direct op een boodschappenlijst zetten en deze sorteren naar de looproute in uw favoriete winkel. Deze app is uiteraard gratis.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel