Zien

Blauw, blauwer, blauwst

Overal ter wereld zijn mooie meren te vinden, maar welke zijn nu de allermooiste? Welke meren moet u ooit een keer in je leven gezien hebben? Dit zijn de 10 mooiste meren ter wereld:

1. Lake Titicaca – Peru en Bolivia

Op de grens van Peru en Bolivia, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Real, ligt het Titicacameer – met 3812 meter boven de zeespiegel het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Veel reizigers steken hier de grens over van Peru naar Bolivia of andersom. Lake Titicaca is vooral beroemd om de Uroseilanden: huizen die drijven op handgemaakte rieten platforms. Het is een indrukwekkend meer, omgeven door de hoge bergtoppen van de Andes.

titicaca

2. Peyto Lake – Canada

Canada heeft zoveel schitterende bergmeren, dat het bijna onmogelijk is om het mooiste meer te kiezen. Peyto Lake hoort zonder twijfel bij de top en zeker in de zomermaanden. Dan kleurt het water van dit meer smaragdgroen. Wanneer u de Icefields Parkway rijdt kunt u afslaan naar een uitkijkpunt.

peyto

3. Lake McKenzie – Australië

Lake McKenzie is een meer op Fraser Island, een eiland voor de oostkust van Australië. Fraser Island is bijzonder omdat het het grootste zandeiland ter wereld is: 98 procent van het eiland bestaat uit zand. En temidden van al dat zand vindt u een aantal prachtige meren, waaronder Lake McKenzie. Een schitterende, paradijselijke plek met wit zand en het meest heldere water dat u ooit heeft gezien.

mckenzie

4. Meer van Annecy – Frankrijk

Ook Frankrijk heeft schitterende meren, waarvan het Meer van Annecy toch wel de mooiste is. Annecy is zeker in de zomer een trekpleister voor toeristen, maar het zal er niet snel té druk worden. Op het water is ook van alles te doen. U kunt er zwemmen maar ook een bootje of surfplank huren. Wilt u niet zelf het water op dan kunt u ook op de fiets rond het meer, een rit van 38 kilometer.

annecy

5. De Dode Zee – Jordanië en Israël

Hoewel veel mensen denken dat de Dode Zee ook echt een zee is, is het in werkelijkheid een meer. En wel een heel bijzonder meer: het laagst gelegen meer ter wereld. Het ligt tussen Jordanië, Israël en de Westelijke Jordaanoever in. De Dode Zee is gigantisch, met een oppervlakte van maar liefst 1020 km². En bekend van de hoge concentratie mineralen in het water, wat goed zou zijn voor de huid en het hoge zoutgehalte dat maakt dat je blijft drijven.

dode zee

6. Lake Tekapo – Nieuw Zeeland

Lake Tekapo is een van de meest heldere meren die er te zien zijn. In de lente is dit mooiste meer van Nieuw-Zeeland op haar allermooist, wanneer de hele omgeving in bloei staat. Vanaf hier heeft u ook prachtig uitzicht op Mount Cook, met 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Lake Tekapo is ook een plek die nagenoeg geen lichtvervuiling kent, u kunt er dus ‘s avonds en ‘s nachts genieten van de mooiste sterrenhemels.

tekapo

7. Baikalmeer – Siberië

Een van de hoogtepunten van Rusland – die u ook tijdens een reis de Trans Siberië Express kunt ontdekken – is het Baikalmeer. Het ligt in het zuiden van Siberië, en bezit een paar indrukwekkende kenmerken. Het is een gigantische watermassa over een lengte van 640 kilometer en op sommige plaatsen 80 kilometer breed. Qua oppervlakte is het meer dus groter dan bijvoorbeeld het land België. Het is ook nog eens het diepste meer ter wereld en wordt beschermd door UNESCO. De natuur eromheen is woest en in elk seizoen weer anders, maar er is altijd wel een weids panorama over het water.

baikal

8. Meer van Bled – Slovenië

Het meer van Bled in Slovenië mag zeker niet missen in een lijstje met de mooiste meren ter wereld. Het ligt in het noordwesten van Slovenië, niet ver van de grenzen met Italië en Oostenrijk. De omgeving is schitterend: groener dan groen en bergachtig. Deze plek wordt ook wel een van de meest romantische plekken van Europa genoemd en dat komt omdat in het midden van het water een klein eilandje ligt met daarop een sprookjesachtig mooi kerkje. Blejski Otok heet het eilandje officieel, maar wordt ook wel Bled Island genoemd. Met een bootje kunt u er naartoe varen.

bled

9. Plitvicemeren – Kroatië

De Plitvicemeren vindt u in Kroatië, een van de mooiste plekken van het land. Dit nationale park is één groot waterparadijs met meren, grotten, beekjes en watervallen. Er zijn maar liefst 16 meren en bijna 100 watervallen te bewonderen. Het maakt Plitvicemeren een van de must sees in Kroatië, zo’n plek waar u ooit een keer geweest moet zijn.

plitvice

10. Lake Nakuru – Kenia

Misschien heeft u van dit meer weleens foto’s gezien: duizenden flamingo’s aan de oever van een rivier. Het is Lake Nakuru in Kenia, dat ook wel het flamingomeer genoemd wordt. Het hangt af van hoe hoog het water staat, hoeveel flamingo’s er naar deze plek komen, maar dat kunnen er soms wel bijna een miljoen zien. Afgezien van de flamingo’s is er rondom Lake Nakuru nog veel meer te zien, als u geluk heeft dan spot u hier zelfs neushoorns, leeuwen of buffels.

nakuru

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel