Hebben

Hovo? Ja, Hovo

studie, intelligentOver de afkorting wordt wat besmuikt gedaan, want het klinkt toch wat belegen*, maar met het concept is niets mis. De Nederlandse hogescholen en universiteiten bieden over een wereld aan onderwerpen collegereeksen, cursussen en lezingen aan. Over vraagstukken uit het verleden maar ook met het oog op vraagstukken van nu. Zoals over kunst(geschiedenis), (cultuur)geschiedenis en archeologie, filosofie, psychologie, religie, exacte vakken, economie/recht, muziek en nog veel meer.

Het niveau van HOVO-cursussen is vergelijkbaar met het eerstejaarsniveau aan de universiteit of HBO. De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf vijftig; een vooropleiding is niet verplicht, tenzij expliciet vermeld bij de cursus. Er is geen studieverplichting

Het – grote – cursusaanbod bestaat uit op zichzelf staande cursussen van (gemiddeld) 5 tot 10 bijeenkomsten. Per jaar worden ruim 1000 cursussen aangeboden in het hele land, op circa 30 locaties.

De colleges vinden meestal overdag plaats, maar veel instellingen bieden ook ‘s avonds of in het weekend colleges aan. U kunt het hele jaar door cursussen volgen. Er zijn zelfs cursusreizen te boeken.

Meer informatie
tip 1 : kijk bij de site van de plaats van uw keuze voor het lokale cursusaanbod
tip 2 : schrijf u eventueel ook daar in voor de nieuwsbrief

Meer colleges (vanuit een luie stoel)

*) Hoger Onderwijs Voor Ouderen

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel