Hebben

A room with a view

  • Te Kahu, Wanaka, Nieuw Zeeland

Wakker worden met een spectaculair uitzicht op de bergen is een buitengewone ervaring. Weinig mensen weten dat beter dan fotograaf en reisjournalist Sebastiaan Bedaux, die zijn liefde voor bijzondere uitzichten in een boek samenbracht. In ‘Mountain View: The Perfect Holiday Homes’, selecteerde hij foto’s van vakantiehuizen in de jungle van Sri Lankaanse regenwouden tot de besneeuwde Noorse fjorden. Naast het uitzicht moest het huis ook visueel opvallend en architectonisch interessant zijn.

Het resultaat is een scala aan uitzonderlijke eigenschappen op fenomenale locaties, soms opvallend, met gespiegelde wanden en andere met een meer camouflerende buitenkant – allemaal om het beste uit hun prachtige omgeving te halen. En van beschut ‘vogelhuis’ (Sri Lanka – The Arch) tot verbouwde stal (Noorwegen – Trafjosen) en van zwevend designhuis (Australie – Seidler House) tot omgebouwde oude hutten die zijn gered van de sloop (Zwitserland – Anako lodge).

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel