Doen

De 8 mooiste wegen van de wereld

Overal in de wereld zijn veel mooie wegen, met prachtige vergezichten en elk indrukwekkend. Maar welke moet u echt niet missen?

In Europa zijn dat:

Spanje – Kustweg tussen Lloret de Mar en Sant Feliu de Guíxols (GI-682). Uiteraard een bochtige weg, met spectaculaire vergezichten over de Middellandse Zee, ook heel populair onder motorrijders.

Frankrijk – Aan de Côte d’Azur liggen Les Trois Corniches, tussen de steden Nice en Menton. Dit zijn drie bochtige wegen, op drie verschillende hoogtes in de steile hellingen rondom de kust, elk met het fraaie uitzichten op de Middellandse Zee. De Grande Corniche is de meest legendarische van de drie. Deze weg ligt het hoogst en geeft een schitterend uitzicht. De Corniche Moyenne is speciaal vanwege het prachtige bergdorp Èze waar de weg doorheen loopt. Tenslotte is er de laagst gelegen Corniche Inférieure die door kustplaatsjes als Villefranche-sur-Mer en Beaulieu loopt.

Les Trois Corniches

Noorwegen – Dit prachtige land kent heel veel mooie wegen, maar de Atlantic Road is wel heel bijzonder, ook al is deze niet zo lang, slechts 8,3 kilometer. De weg begint 30 kilometer zuidwestelijk van Kristiansund en eindigt 47 kilometer ten noorden van Molde. De weg verbindt diverse kleine eilanden met bruggen, met als spectaculair hoogtepunt de brug over de Storseisundet, de hoogste van allemaal. Deze lijkt zelfs in de lucht op te houden. In de herfst razen er woeste stormen, reden voor veel toeristen om hem juist dan te rijden.

Atlantic Road

Noord Ierland – In het noorden van Noord-Ierland ligt de Causeway Coastal Route. Deze voert langs ruige kusten, mooie dorpje en vormde het decor voor Game of Thrones. De route begint in Belfast en eindigt ruim 300 kilometer verder in Londonderry. Hoogtepunten zijn onder andere de Carrick-a-Rede Rope Bridge en de Giant’s Causeway.

Italie – De Passo dello Stelvio, ofwel de Stelviopas kronkelt in 48 (!) haarspeldbochten naar de top op 2.758 meter hoogte. Het grootste deel van het jaar is de Stelviopas gesloten wegens sneeuwval en dus is de beste tijd om te rijden is het late voorjaar en de zomer.

Passo dello Stelvio

 

En buiten Europa:

Canada – De Icefields Parkway (Highway 93) is eenvoudigweg sensationeel, vanwege de opeenvolging van gletsjers, canyons, watervallen en bergmeren. De weg loopt van Jasper National Park naar Lake Louise in Banff National Park. en laat in minimaal vier uur al het moois zien dat de Canadese Rocky Mountains te bieden heeft, inclusief elanden, berggeiten of een beer als je geluk hebt.

icefieldparkway

Zuid-AfrikaChapman’s Peak Drive leidt van Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika. Geniet onderweg van het geweldige uitzicht op Houtbaai en de mooie stranden van Noordhoek en Platboom. En ontdek dat Stormhoek zijn naam eer aan doet, de harde wind is overal.

Verenigde Staten – In het land van de roadtrips is het moeilijk kiezen, maar de Highway 1 langs de Pacific Coast staat eenzaam aan de top. Het is een geweldige ervaring om vanaf Morro Bay via de ruige Californische kust de circa 200 kilometer naar Monterey te rijden. Elke bocht levert steeds opnieuw een fantastisch zicht op de hoge golven. Bijzonder onderweg is het plaatsje Big Sur.

Highway 1

 
Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel