Hebben

Hoe herken je kwaliteit in kleding?

kwaliteit, kleding
Wanneer we een nieuwe jas, een shirt of een ander kledingstuk of accessoire kopen, willen we graag kwaliteit. In werkelijkheid echter krimpen broeken soms in de was, pilt uw lievelingstrui, vervaagt de kleur van een polo en soms scheurt een vest al na een aantal malen dragen uit. Dat is zonde en ook teleurstellend. Hoe herken je nu producten van goede kwaliteit? Een aantal tips die voorkomen dat u u goeie geld verspilt.

1. Controleer de kwaliteit van katoen door te knijpen

Neem een beetje van de stof in de hand en knijp er een paar seconden stevig in. Als de stof er vervolgens uitziet als verfrommeld papier, dan betekent dit dat het met een speciaal middel is behandeld om zijn vorm te behouden. Dergelijke kleding zal er na de eerste was uitzien als een tapijt.

2. Inspecteer de naden goed

Stoffen van goede kwaliteit hebben naden die met veel fijne steekjes in elkaar zijn gezet. Probeer de naden voorzichtig even lichtjes uit elkaar te trekken. Als de naden veel gaatjes laten zien en onregelmatig zijn waardoor het licht er doorheen schijnt, kijkt u naar een vod.

3. Vermijd open ritsen

Zorg ervoor dat u kleding en accessoires koopt met metalen ritsen die zijn bedekt. Deze zijn het meest betrouwbaar en duurzaam. Open, onbedekte plastic ritsen breken vaak en zijn een teken van slechte kwaliteit, in elke soort stof.

4. Kijk of de zoom voldoende breedte heeft

Broek en rokken moeten een zoom van zeker 4 centimeter hebben. Blouses en shirts kunnen met ongeveer 2 centimeter toe. Als er geen zoom is of de plek waar een zoom zou moeten zitten is slecht(s) gestikt, dan heeft u zeer waarschijnlijk met een item van magere kwaliteit te maken.

5. Ontdek of de vorm behouden blijft

Een kwaliteitsproduct zal altijd zijn vorm behouden. Neem een ​​rekbaar deel van een jurk of een rok, rek deze een stukje uit en laat het los. Als de stof haar vorm verliest, is het materiaal van inferieure kwaliteit.

6. Kijk of de rits goed is ingezet

Ritsen in jurken, rokken of andere kleding moeten gelijk zijn in lengte, evenwijdig zijn gestikt en in qua kleur bij elkaar passen.

7. Lees het label

Natuurlijke stoffen, zoals katoen, zijde en wol, zijn sterk en duurzamer dan synthetische stoffen. Volledig (100%) katoen kan echter snel krimpen na het wassen. Daarom is het een goed idee om natuurlijke stoffen te kiezen met een combinatie van 5 tot 30% kunstmatige stoffen (viscose, polyester, nylon, et cetera). Deze kleding zal niet uitrekken en blijft langer mooi.

8. Zorg ervoor dat de naden en draden overeenkomen

Onderzoek de stofpatronen en draadkleuren. Als patronen niet overeenkomen en steken zijn gemaakt met draden van verschillende kleuren, is het een duidelijk teken dat dit item haastig is gemaakt. Kwantiteit was hier waarschijnlijk prioriteit boven kwaliteit.

9. Controleer de knopen en knoopsgaten

Wanneer fabrikanten een kleding namaken en/of kleding van lage kwaliteit maken, besteden ze vaak weinig aandacht aan kleine details. Daarom moet u knopen en knoopsgaten onderzoeken voordat u een artikel koopt. Kijk of de knopen goed zijn vastgezet en dat er geen draden eruit steken. De knoopsgaten moeten gelijkmatig gestikt en doorsneden zijn.

10. Kijk naar de kleur van de plooien

Als de kleuring op de handvatten van tassen, riemen of bevestigingen vervaagd lijkt of afdrukken achterlaat op de plooien, is dit een teken dat het item inferieur is. Hetzelfde geldt voor een onderdelen die lichter of donkerder lijken dan de rest. De kleur van dergelijke materialen zal verder vervagen in gebruik.

Trefwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste Upside berichten.


Advertentie

  • Cadeauwinkel