1000 nieuwe cursisten in het eerste jaar voor The Ministry of Compliance

Een kans in de opleidingenmarkt zien, een nieuw bedrijf opzetten en dan direct 1.000 cursisten binnenhalen. Onze vrienden van Charco & Dique deden het. Natuurlijk met een beetje hulp van ons.

Ministry of Compliance website

Over The Ministry

The Ministry of Compliance helpt financiële professionals hun vakkennis up-to-date te houden en te voldoen aan de wettelijke opleidingseisen. Dit doen zij met een online leeromgeving, maar er zijn ook klassikale opleidingen. Om geen onnodige theorie te herhalen start iedere e-learning met een nulmeting. Zo blijft studeren bij The Ministry effectief en efficiënt. Want leren hoort leuk te zijn. Zelfs al is het verplicht.

De uitdaging

De oorspronkelijke website werd in samenwerking met onze designpartner RTRN door ons ontwikkeld. Deze website zorgde in het eerste jaar voor 1.000 cursisten. Toch had het team achter The Ministry het gevoel dat er meer in zat. De website werd nog niet goed gevonden op de belangrijkste zoekwoorden. Ook de route van binnenkomst naar het vinden van de juiste opleiding was nog niet intuïtief genoeg.

De oplossing

Zonder veel te wijzigen aan de visuele identiteit, hebben we de website een nieuwe indeling gegeven. Door de website op te delen in duidelijkere onderwerpen groeide het organisch zoekverkeer aanzienlijk. Daarnaast hebben we in totaal drie routes ontwikkeld die de bezoeker naar de gewenste opleiding leiden.

The Ministry of Compliance homepage
The Ministry of Compliance website opleinding
The Ministry of Compliance website opleidingen

Wat kunnen we nog meer doen?

Een jaar later en 1000 cursisten geholpen aan een opleiding. Geen gek resultaat, zou je zeggen. Maar het team van The Ministry vond dat er meer in het vat zat. We kregen de vraag: “Wat kunnen we nog meer doen?”.

Herontwerp op basis van data

We zijn diep de data in gedoken. We zijn op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als:

  1. Welke zoekopdrachten voeren cursisten in?
  2. Welke verschillende paden bewandeld een cursist om bij een cursus uit te komen?
  3. Welke informatie heeft een cursist nodig om tot een beslissing te komen?
Ministry of Compliance organische bezoekers
Organische bezoekers Ministry of Compliance
"Het team van Upside heeft ons geholpen met het ontwerpen en ontwikkelen van drie verschillende websites, waar we stuk voor stuk erg tevreden over zijn. Ze reageren snel, staan altijd voor ons klaar in het geval van vragen en denken goed mee met onze organisatie. Fijne partij om mee te werken!"
Marieke Blankenstein Charco & Dique
Marieke Blankenstein Charco & Dique