Ga naar de inhoud

Wat is een WordPress maatwerk thema?

Al die standaard templates zat? Dan kom je al snel uit bij een WordPress maatwerk thema. De grote voordelen? Die lees je hier.

Hoe verschilt maatwerk van een standaard thema?

Een standaard WordPress template heeft het grote voordeel dat het meeste werk al voor je is gedaan. Je hebt de keuze uit een reeks elementen en componenten die al voor je zijn vormgegeven. Vaak kun je hieraan het een en ander veranderen om het zo meer in lijn met jouw merk te brengen.

Daarentegen wordt een maatwerk thema vanaf scratch ontwikkeld. Aan de hand van de huisstijl en de strategie wordt er een ontwerp gemaakt van de te ontwikkelen website. De designer is vrij om naar hartelust een ontwerp te creëren, zonder beperkingen. Dit is natuurlijk meer tijdsintensief, maar geeft doorgaans wel het mooiste, en vooral het meest doeltreffende resultaat.

Waarom een maatwerk thema?

Wij zijn een beetje bevooroordeeld: bij Upside doen we niet anders dan WordPress maatwerk thema’s ontwikkelen. Dat is natuurlijk niet zonder reden: het grote verschil is dat je in het geval van maatwerk geen concessies hoeft te doen. Dit zijn de grote voordelen van een maatwerk thema:

  • Je website wordt volledig in lijn ontwikkeld met je huisstijl.
  • Alles is mogelijk. We worden niet meer beperkt door de limieten van het thema en de beschikbare plugins.
  • Doordat een maatwerk thema specifiek voor jou is ontwikkeld, is er minder code nodig. Je website is daardoor sneller en zit SEO-technisch beter in elkaar (lees hier waarom performance belangrijk is).

Overweeg je ook een maatwerk WordPress thema te laten maken? Lees meer over wat er mogelijk is op onze maatwerk traject pagina.

Meer begrippen