Ga naar de inhoud
Website Eerste Hulp ben Jij

Eerste Hulp Ben Jij - het online platform voor zelfredzaamheid in Groningen.

Branche
Overheid

Groningers zelfredzamer maken bij noodgevallen; dát is de ambitie van Veiligheidsregio Groningen. In samenwerking met RTRN en Upside ontwikkelden ze de website eerstehulpbenjij.nl, waar inwoners terecht kunnen voor informatie en praktische tips om zich voor te bereiden op een noodsituatie.

Voorbereid zijn op een noodgeval

Wees voorbereid. Dat is de strekking van de campagne. Aardbevingen, natuurbranden, cyberaanvallen, noodweer, terrorisme. Noem het maar op. Er zijn een hoop noodsituatie te bedenken. Met handige checklists, de juiste spullen in huis en de samenwerking met buurtbewoners zorg jij dat je voorbereid bent.

Voor iedereen toegankelijk

De maatwerk WordPress website is volledig toegankelijk gemaakt volgens de WCAG 2.1 AA normering. Dat betekent dat de website te gebruiken is voor mensen met een beperking. Dit is een vereiste voor overheidswebsites, maar eigenlijk zou iedere website hieraan moeten voldoen. Zo werkt de website dus goed met screenreaders en toetsenbord.

Eerste Hulp Ben Jij website op mobiel
Eerste Hulp Ben Jij website op desktop
Eerste Hulp Ben Jij website op mobiel

Voor jezelf en samen met je buren

Het is verstandig om je huis en eigen omgeving goed voor te bereiden. Maar juist door samen te werken met de buurt zorg je voor meer zelfredzaamheid. Misschien heeft die ene buurman heeft een kettingzaag in het geval van een omgewaaide boom. Of heeft de overbuurvrouw recent een EHBO-cursus afgerond. Door samen met je buurt een buurteam te vormen en een buurtplan op te stellen zorg je voor de beste voorbereiding.

Eerste Hulp Ben Jij website op mobiel 3 schermen

Vind buurtteams of bijeenkomsten met de handige postcode checker

Welke activiteiten spelen er in je omgeving? Zijn er binnenkort bijeenkomsten? Of kan ik me aansluiten bij een bestaand buurtteam? Om makkelijk en snel de activiteiten in de buurt te vinden hebben we een postcode checker ontwikkeld. Vul je postcode in en zie alle activiteiten in een straal van 5 kilometer. Om dat te realiseren doen we een API-call naar de postcodedatabase van Ezcmd.

Eerste Hulp Ben Jij website postcode checker