Ga naar de inhoud
Man op bank met Veiligheidsregio Groningen website open op laptop

Veiligheidsregio Groningen lanceert toegankelijke website met innovatief live-blog

Branche
Overheid

Voor een veiligheidsregio is het essentieel om bewoners veilig en goed geïnformeerd te houden. Dit is een kerntaak van de communicatieafdeling van Veiligheidsregio Groningen, waarbij de website een cruciale rol speelt.

De uitdaging

Het toenmalige WordPress-thema liet te wensen over: onoplosbare technische problemen, de onmogelijkheid voor verslaggevers om live te rapporteren en onvoldoende toegankelijkheid waren prominente issues. Upside bood samen met RTRN de oplossing met een op maat gemaakte website, ontworpen om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

De oplossing

Schaalbaar, toegankelijk, veilig: dit kenmerkt de nieuwe website van Veiligheidsregio Groningen. De site is modulair ontworpen, wat het communicatieteam in staat stelt om efficiënt pagina’s te creëren, nieuws te publiceren en vergaderstukken te delen – en dat alles zonder de hulp van een ontwikkelaar.

Als semi-overheidsorganisatie voldoet de website aan de WCAG 2.1 AA-toegankelijkheidsnorm, waardoor deze ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dankzij onze eigenhandig geschreven code, garanderen we volledige naleving van deze normen.

Veiligheid is eveneens een cruciaal aspect. Via een uitgebreide penetratietest, uitgevoerd door ethische hackers, hebben we alle mogelijke risico’s geïdentificeerd en aangepakt.

Veiligheidsregio Groningen website homepage door Upside
Veiligheidsregio Groningen website vacatures door Upside
Veiligheidsregio Groningen website 'werken bij' pagina door Upside
Veiligheidsregio Groningen website live-blog door Upside
Veiligheidsregio Groningen website zoekfunctie door Upside

Onafhankelijk liveblog als alternatief voor Twitter/X

In reactie op de recente veranderingen bij Twitter, die het platform minder toegankelijk maakten voor gebruikers zonder account, heeft Veiligheidsregio Groningen gekozen voor zelfstandigheid. Het primaire platform voor live-reportages, voorheen afhankelijk van Twitter en later X, is nu vervangen door een eigen, onafhankelijk liveblog.

Onze developers hebben de WordPress website getransformeerd om deze nieuwe liveblog-functionaliteit te ondersteunen. Verslaggevers hebben nu toegang tot een speciaal gedeelte op de site, waar ze tijdens een incident realtime updates kunnen plaatsen. Deze updates kunnen niet alleen gedeeld worden op de gebruikelijke sociale media, maar dankzij onze innovatieve maatwerkoplossing kunnen ze ook geëmbed worden op externe websites. Dit versterkt hun missie om een direct en toegankelijk communicatiekanaal te bieden voor zowel de gemeenschap als de media.

Veiligheidsregio Groningen website live-blog door Upside
Veiligheidsregio Groningen website live-blog insluiten door Upside