Werk

Veiligheidsregio Groningen

Veiligheidsregio Groningen zet zich in samenwerking met diverse partners actief in voor de veiligheid van alle Groningers, waarbij de nadruk ligt op preventie, bewustwording en snelle respons in noodsituaties.

Voor een veiligheidsregio is het essentieel om bewoners veilig en goed geïnformeerd te houden. Dit is een kerntaak van de communicatieafdeling van Veiligheidsregio Groningen, waarbij de website een cruciale rol speelt. Echter, het toenmalige WordPress-thema liet te wensen over: onoplosbare technische problemen, de onmogelijkheid voor verslaggevers om live te rapporteren en onvoldoende toegankelijkheid waren prominente issues. Upside bood samen met RTRN de oplossing met een op maat gemaakte website, ontworpen om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

Man met laptop op schoot bekijkt website Veiligheidsregio Groningen

Schaalbaar, toegankelijk en veilig

Schaalbaar, toegankelijk, veilig: dit kenmerkt de nieuwe website van Veiligheidsregio Groningen. De site is modulair ontworpen, wat het communicatieteam in staat stelt om efficiënt pagina’s te creëren, nieuws te publiceren en vergaderstukken te delen – en dat alles zonder de hulp van een ontwikkelaar.

Als semi-overheidsorganisatie voldoet de website aan de WCAG 2.1 AA-toegankelijkheidsnorm, waardoor deze ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dankzij onze eigenhandig geschreven code, garanderen we volledige naleving van deze normen.

Veiligheid is eveneens een cruciaal aspect. Via een uitgebreide penetratietest, uitgevoerd door ethische hackers, hebben we alle mogelijke risico’s geïdentificeerd en aangepakt.

Veiligheidsregio Groningen website homepage door Upside
Veiligheidsregio Groningen website vacatures door Upside Veiligheidsregio Groningen website verhalen van collega's door Upside
Veiligheidsregio Groningen website incidenten op mobiel door Upside Veiligheidsregio Groningen website met zoekopdracht 'brand' door Upside

Onafhankelijk liveblog als alternatief voor Twitter

In reactie op de recente veranderingen bij Twitter, die het platform minder toegankelijk maakten voor gebruikers zonder account, heeft Veiligheidsregio Groningen gekozen voor zelfstandigheid. Het primaire platform voor live-reportages, voorheen afhankelijk van Twitter en later X, is nu vervangen door een eigen, onafhankelijk liveblog.

Onze developers hebben de WordPress-website getransformeerd om deze nieuwe liveblog-functionaliteit te ondersteunen. Verslaggevers hebben nu toegang tot een speciaal gedeelte op de site, waar ze tijdens een incident realtime updates kunnen plaatsen. Deze updates kunnen niet alleen gedeeld worden op de gebruikelijke sociale media, maar dankzij onze innovatieve maatwerkoplossing kunnen ze ook geëmbed worden op externe websites. Dit versterkt hun missie om een direct en toegankelijk communicatiekanaal te bieden voor zowel de gemeenschap als de media.

Veiligheidsregio Groningen website incident nieuwsbericht door Upside
Veiligheidsregio Groningen website incident nieuwsbericht insluiten om te delen door Upside
Tijd voor een upside? Laten we je project bespreken Boek jouw Discovery Call