Een maatwerk website voor een fabrikant van duurzame bouwmaterialen

De duurzame bouwmaterialen van StoneCycling zijn de wereldwijde gevelmarkt met een rap tempo aan het veroveren. Vooral de duurzame en esthetisch interessante WasteBastedBrick® is erg populair. De van afval gemaakte baksteen wordt gebruikt in bouwprojecten van Amsterdam tot aan New York. De populariteit was ook zichtbaar op de verouderde website: het salesteam had hun handen vol aan terugkerende vragen of projecten die niet voldoen aan de minimale afname.

De uitdaging

De groeiende populariteit van de duurzame bouwmaterialen van StoneCycling legde te veel druk op het salesteam. Zij moesten ontlast worden. Ook was de website indeling niet in lijn met de verwachting van de websitebezoeker. We werden gevraagd een strategie te bedenken die de gebruikerservaring op de website aanzienlijk verbetert en tegelijkertijd het sales team ontlast.

Daarnaast werd er te vaak productsamples besteld voor projecten die niet voldoen aan de minimale afname. StoneCycling wil de aarde niet onnodig belasten door onnodig samples te versturen. We werden gevraagd om ook hiervoor een oplossing te bedenken.

De oplossing

De nieuwe maatwerk WordPress website geeft architecten en projectontwikkelaars alle nodige middelen en informatie om een keuze te maken. Het bestellen van samples is vereenvoudigd, maar ook strenger geworden. Om toch iedereen te kunnen voorzien, is het nu mogelijk om digitale samples te bestellen. Het team van StoneCycling is nu minder tijd kwijt aan supportvragen door de FAQ-database en de gerichte paden voor contact.

StoneCycling website How it's made page
StoneCycling the problem and the solution

De productpagina als landingspagina

Uit interviews met architecten blijkt dat ze eerst de bouwsteen met de juiste kleur en afwerking zoeken, en dan pas de diepte induiken. De productpagina’s zijn zorgvuldig ingericht dat ze antwoord bieden op alle vragen die een architect daarna zal hebben.

StoneCycling website product page

Productpagina’s met een eigen branding

Ieder product is uniek. En dat wordt versterkt door een eigen kleurenpalet. Door simpelweg de hoofdkleur op te geven, genereert het systeem een uniek palet van 8 kleuren.

StoneCycling website product colours
StoneCycling website products overview
StoneCycling website products overview filters

Minder samples versturen met de checkout wall

Samples van het product zijn essentieel voor een architect om de juiste keuze te kunnen maken. StoneCycling wil geen afval creëren door onnodig samples te versturen. De checkout wall stelt drie essentiële vragen om te bepalen of het haalbaar is voor een project. Moet je een vraag met ‘nee’ beantwoorden? Geen probleem. Ze sturen je met liefde een digitale sample pakket.

StoneCycling website cart
StoneCycling website checkout wall
StoneCycling website checkout
StoneCycling website sample request received

Balans tussen esthetiek en missie

Als je een architect vraagt waar hij het eerst naar kijkt dan zal hij zeggen ”de esthetiek van het bouwmateriaal”. Als je vraagt hoe belangrijk duurzaamheid is in zijn keuze, zal hij antwoorden dat “duurzaamheid zeer belangrijk is”. We hebben een balans gecreëerd waar de esthetische eigenschappen centraal staan en de missie zorgvuldig wordt geïnjecteerd.

StoneCycling website project page

Impact, impact, impact

Wat is dan die impact die je met StoneCycling maakt? Ieder project wordt uitgedrukt in hoeveel kilogram afval er geupcycled is. En een nieuw project starten? De Impact Calculator helpt je te berekenen hoeveel kilogram afval een nieuwe bestemming krijgt in jouw project.

StoneCycling website impact calculator
StoneCycling website contact page