Ga naar de inhoud

Hoe een Web System je leven makkelijker maakt (en je zakken voller)

Ron Geertsma - Upside
Ron Geertsma Laatste update: 18 april 2024
WordPress

Het blijft verbazingwekkend hoeveel marketeers voor elke nieuwe pagina op hun website afhankelijk zijn van een webdeveloper. In een wereld waar snelheid koning is, zorgt deze afhankelijkheid voor onnodige vertraging, vooral voor snelgroeiende bedrijven die direct een landingspagina nodig hebben voor de volgende grote campagne.

Stel je voor: de volledige controle over je website, zonder elke keer de hulp van een developer nodig te hebben. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Content Management Systemen zoals WordPress beloven deze vrijheid. Echter, met de makkelijke aanpasbaarheid van page builders zoals Elementor, Divi, en Visual Composer, kan je site snel veranderen in een wirwar van stijlen. Dit leidt tot een inconsistente merkbeleving en mogelijk verlies van verkoopkansen.

Hier komt het Web System om de hoek kijken, een oplossing die niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook zorgt voor een sterke merkbeleving en schaalbaarheid.

Wat maakt een Web System anders?

Een Web System biedt een bibliotheek van vooraf ontworpen, merkspecifieke componenten die naadloos met elkaar samenwerken. Dit stelt je in staat om snel nieuwe pagina’s te creëren zonder in te leveren op merkbeleving. Dit betekent niet alleen een aanzienlijke tijds- en geldbesparing, maar biedt je ook de zekerheid en het gereedschap voor gewenste groei.

Dus, geen afhankelijkheid meer van developers voor elke nieuwe pagina. Geen inconsistentie in je merkbeleving. Alleen snelle, efficiënte creatie van on-brand pagina’s die je bedrijf helpen groeien.

Upside web system voor WordPress
Met een Web System heb je een bibliotheek aan branded componenten

Zo werkt het in de praktijk

Het is heel simpel: je logt in op je WordPress-omgeving, kiest ‘Nieuwe pagina’, en voegt met ‘Component toevoegen’ eenvoudig een van de 10 à 20 componenten toe. Je focus ligt enkel op de inhoud; het systeem zorgt voor de juiste vormgeving en technische structuur. Dit is de kracht van een Web System.

Upside web system componenten kiezer voor WordPress
Kies eenvoudig de componenten die je nodig hebt

Waarom een Web System?

De term ‘Web System’ is geïnspireerd door de wereld van design systems, gebruikt door grote organisaties om consistentie over hun merkuitingen te waarborgen.

Om afbreuk aan de merkbeleving te voorkomen, hebben deze organisaties een set met ontwerpregels in het leven geroepen en op een centrale plek gedocumenteerd: in een design system. Hierin staat alles over het kleurgebruik, typografie, tone-of-voice, fotografie en stijlen van elementen en componenten.

Voorbeelden van design systems:

Bij Upside hebben we dit concept vertaald naar de praktische wereld van websites, resulterend in een tool die niet alleen technische en design uitdagingen overbrugt, maar ook schaalbaarheid faciliteert.

Voordelen van een Web System voor jouw bedrijf

  • Flexibiliteit: Snel nieuwe pagina’s toevoegen of aanpassen.
  • Merkconsistentie: Onderhoud een sterke, consistente merkidentiteit.
  • Gebruiksgemak: Geen technische kennis nodig.
  • Kostenbesparing: Verminder de afhankelijkheid van externe developers.
  • Schaalbaarheid: Groei zonder beperkingen in je webinfrastructuur.

Ontdek de kracht van Web Systems

Is een Web System de missende schakel in jouw marketingstrategie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis demo en zie hoe jouw bedrijf kan profiteren van de flexibiliteit en kracht van een Web System.